Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΟ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η ΤΥΦΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΙΒΑΝΕΖΩΝ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ KAI ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
1392801456
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για pentapostagma.gr
Μια νέα δολοφονική τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη γύρω στις 9:30 στα νότια προάστια της Βηρυτού σε ώρα αιχμής που ο κόσμος πήγαινε στις δουλειές του. Δεν πρόλαβε να σχηματισθεί η νέα κυβέρνηση και  μια διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην περιοχή Bir Hassan που στεγάζεται το Ιρανικό Πολιτιστικό Κέντρο , έλαβε χώραδεύτερη τρομοκρατική επίθεση έγινε πολύ κοντά σε Ορφανοτροφείο και τραυματίσθηκαν 11 παιδιά και μια εκπαιδευτικός. Το ίδρυμα εκκενώθηκε άμεσα από τις αρχές.
Εκκένωση του Ορφανοτροφείου
Εκκένωση του Ορφανοτροφείου
1392801315
Σύμφωνα με το  Λιβανικό Στρατό , μια BMW με οδηγό έναν βομβιστή αυτοκτονίας προσέκρουσε σε ένα οδόφραγμα ασφαλείας κοντά στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιράν . Σχεδόν ταυτόχρονα , μια Mercedes , με οδηγό επίσης εναν τζιχαντιστή , εξερράγη 50 μέτρα από το σημείο της πρώτης επίθεσης .  Σύμφωνα με το στρατό , 165 κιλά εκρηκτικών  χρησιμοποιήθηκαν συνολικά από τα δύο οχήματα του θανάτου .
b4_947175_large (1)
 Ο υπουργός  Υγείας, Wael Bou Faour ανέφερε ότι υπήρξαν έξι νεκροί και 125 τραυματίες , προσθέτοντας ότι οι ταυτότητες των θυμάτων είναι γνωστές . Πρόσθεσε ότι υπάρχουν επίσης « ανθρώπινα υπολείμματα και το μισό ενός σώματος . “Στον τόπο της επίθεσης μετέβη και ο Υπουργός Εσωτερικών Nouhad Machnouk ο οποίος δήλωσε ότι “όποιος διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο τους τρομοκράτες, είναι επίσης τρομοκράτης”. Υποσχέθηκε ότι θα κάνει “το παν για να καταργήσει αυτά τα περάσματα του θανάτου  που σκοτώνουν τους Λιβανέζους πολίτες κατά τις μετακινήσεις τους”.
1392797168
1392797165
Ο νέος Υπουργός του κόμματος, “Κίνημα του Μέλλοντος”, δεσμεύθηκε επίσης να λάβει “όλα τα δυνατά μέτρα ώστε να σταματήσει αυτή η πρακτική της κλοπής των  οχημάτων από το Λίβανο και  της μεταφοράς τους στη Συρία όπου τα γεμίζονται με εκρηκτικά”.
1392797785
ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΗΣ AL QAIDA
 Οι Ταξιαρχίες  Abdallah Azzam που πρόσκεινται στην Al Qaida, ανέλαβαν γρήγορα την ευθύνη για την διπλή δολοφονική επίθεση στο λογαριασμό τους στο Twitter :
” Τα αδέρφια σας,οι Ταξιαρχίες  Abdallah Azzam και η “Οργάνωση Χουσεΐν μπιν Αλί” ,αναλαμβάνουν την ευθύνη για την διπλή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του ιρανικού πολιτιστικού κέντρου  στη Βηρυτό” . Η αναφορά στον « Χουσεΐν μπιν Αλί » επιλέχθηκε για να χλευάσει τους σιίτες  του Λιβάνου, καθότι ο Χουσεΐν είναι μια σημαίνουσα φυσιογνωμία στο μαρτυρολόγιό τους και του οποίου ο θάνατος μνημονεύεται κάθε χρόνο.
Οι Ταξιαρχίες δείχνουν ότι η επίθεση είχε ως στόχο το ιρανικό Πολιτιστικό Κέντρο , αλλά στην ουσία πρόκειται για τα γνωτά φονικά αντίποινα  εναντίον της Χεζμπολλά για τη συμμετοχή της στις μάχες της Συρίας κατά των εξτρεμιστών .
Το περιβόητο tweeter των Ταξιαρχιών
Το  tweeter των Ταξιαρχιών:” Με την ευλογία του Αλλάχ επίθεση στη Βυρηττό από τους Αδερφούς σας στις Ταξιαρχίες του Αζάμ”
” Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις μας κατά του Ιράν και της Χεζμπολλά μέχρι την απόσυρση των μαχητών του Σιίτικου κόμματος στη Συρία και την απελευθέρωση κρατουμένων μας απο τις φυλακές του Λιβάνου” , αναγράφεται σε άλλη δημοσίευση στον τζιχαντιστικό λογαριασμό της ομάδας στο Twitter .
Αυτή η τζιχαντιστική ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα είχε ήδη αναλάβει την ευθύνη για την διπλή επίθεση αυτοκτονίας  στη Βηρυτό στις 19 Νοεμβρίου κατά της ιρανικής πρεσβείας  και για άλλες αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τελευταίους μήνες τις γειτονιές των Σιιτών  .
b6_625709_large
Πριν μια εβδομάδα, ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε τη σύλληψη του διοικητή των Ταξιαρχιών, Ναΐμ Αμπάς. Μετά τη σύλληψή του, ο στρατός είχε εντοπίσει αρκετά παγιδευμένα αυτοκίνητα που προορίζονταν  να εκραγούν στην πρωτεύουσα, αλλά και στην Μπεκάα.
Η επίθεση στο Bir Hassan είναι η ένατη της τρομοκρατικής οργάνωσης. Η τελευταία , χρονολογείται από τις 3 Φεβρουαρίου, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε παριστάνοντας τον επιβάτη σε ένα μίνι λεωφορείο στο Choueifat,στα νότια της Βηρυτού.
Η επίθεση της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε  τρεις ημέρες μετά την τηλεοπτική μετεκλογική ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολλάχ , Χασάν Νασράλλα. Υποσχέθηκε στους υποστηρικτές του ” Νίκη ” ενάντια στις ομάδες των εξτρεμιστών και επανέλαβε ότι ” ο αγώνας εναντίον των τζιχαντιστών, όπως το Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Συρίας ( ISIS) και  το Μέτωπο της Νίκης (Al – Nosra) αποτελεί μια  ιστορική, κρίσιμη μάχη , με  μοναδική προοπτική  τη νίκη . “
Φυλλάδια εκκένωσης και συμφιλίωσης ρίχνουν τα συριακά ελικόπτερα στο Yabrood πριν την επερχόμενη επίθεση
Φυλλάδια εκκένωσης και συμφιλίωσης ρίχνουν τα συριακά ελικόπτερα στο Yabrood πριν την επερχόμενη επίθεση
 Επίσης, η δολοφονική τρομοκρατική επίθεση έλαβε χώρα την χρονική περίοδο που οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού κατά των ισλαμιστών  στο  Yabroud έχουν ανακοινωθεί με τη ρίψη χιλιάδων δεμάτων που περιέχουν προειδοποιητικά φυλλάδια εκκένωσης της πόλης και εθνικής συμφιλίωσης εν όψει των επερχόμενων μαχών. Από το κύριο προπύργιο των εξτρεμιστών στο όρος  Qalamoun σύμφωνα με τη Χεζμπολλά  και τον Λιβανικό Στρατό εφορμούν τα παγιδευμένα αυτοκίνητα που εκρήγνυνται στον Λίβανο .
 
Δείτε το βίντεο από την έκρηξη: ΕΔΩ

πηγές: L Orient le Jour,Al Manar,Al Alam, daily star, Alahednews, alAkhabar,bintbeil
 
ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου