Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΠΟΙΟΣ ... ΧΟΝΤΡΟΥΛΗΣ, ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΥΕΙ ;;;

Αθήνα στον Νίκολα Μπέρνς: Ο Οτσαλάν θα συλληφθεί…

 Οτσαλάν  

Άρχισαν οι «βόμβες» από τα αρχεία των ΗΠΑ για Οτζαλάν…
Με τη συμπλήρωση 15 ετών από την παράδοση του ηγέτη του PKK Αμντουλλάχ Οτσαλάν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, δημοσιεύουμε σήμερα ένα από τα εκατοντάδες απόρρητα αμερικανικά έγγραφα, που κέρδισε η ερευνητική ομάδα στην οποία συμμετέχει ο ιδρυτής της ιστοσελίδας μας www.mignatiou.com, Μιχάλης Ιγνατίου.
Τα έγγραφα αφορούν το κυνηγητό του Αμντουλλάχ Οτσαλάν από τη Συρία -μέσω Ρώμης, Μόσχας, Αθήνας και άλλων πρωτευουσών- μέχρι τη Κένυα όπου και παραδόθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη σε Τούρκους κομάντος
Στα έγγραφα περιλαμβάνονται οι συνομιλίες των Αμερικανών πρεσβευτών στην Αθήνα, την Αγκυρα, τη Μόσχα, το Γερεβάν, το Ναϊρόμπι και άλλες πρωτεύουσες με ανώτερους αξιωματούχους στις χώρες που υπηρετούσαν και που αφορούσαν τον συντονισμό για τη σύλληψη του Οτσαλάν και παράδοσής του στην Τουρκία. Οι ερευνητές έχουν κερδίσει επίσης και τηλεγραφήματα που έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στους πρεσβευτές του.
Το έγγραφο που δημοσιεύουμε έστειλε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Νίκολας Μπέρνς στον τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και φαίνεται ξεκάθαρα η αμερικανική οργή για την πρόσκληση 109 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Οτσαλάν για να επισκεφθεί την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπερνς είχε συναντηθεί με τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και του είχε ζητήσει να μην γίνει δεκτός ο Κούρδος ηγέτης στη χώρα.
Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Ελληνας συνομιλητής του Αμερικανού πρέσβη του απάντησε: “Δεν θα επιτραπεί ΠΟΤΕ στον Οτσαλάν να επισκεφθεί την Ελλάδα. Εάν προσπαθήσει (να επισκεφθεί την Ελλάδα) θα συλληφθεί”. Ο Ελληνας συνομιλητής του κ. Μπερνς χαρακτηρίζει τους συντρόφους του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ “θερμοκέφαλους” (“hotheads”). Αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα έχει διαβεβαιώσει ιδιωτικά την Τουρκία για τα παραπάνω.
Από τα έγγραφα που έχουν μελετήσει τα μέλη της ερευνητικής ομάδας, εξάγεται ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι τη διαπραγμάτευση για την παράδοση του Κούρδου ηγέτη, μεταξύ της Αθήνας και της Αγκυρας, ανέλαβε και έφερε εις πέρς η αμερικανική κυβέρνηση.

ΕΔΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΟ FOIA. 

ΠΗΓΗ:OCALAN-GREECE-USA01-18FEBRUARY2014

πηγη

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου