Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί από τους προσκυνητές της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά

Δολοφονική έκρηξη σε πούλμαν σκοτώνει 4 χριστιανούς Κορεάτες προσκυνητές της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Ισλαμιστική Οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη
bus
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για pentapostagma.gr
Από το 2004   η τρομοκρατία είχε να χτυπήσει την καρδιά του αιγυπτιακού τουρισμού, δηλαδή το παραθαλάσσιο
θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας στην Taba, παραμεθόριος πόλη στα σύνορα  με το Ισραήλ. Σήμερα στις 16/02/14  το απόγευμα , την ώρα που λεωφορείο με κορεάτες χριστιανούς προσκυνητές, επέστρεφε από την Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο του λεωφορείου και ενεργοποιήθηκε είτε με τηλεχειρισμό είτε με ωρολογιακό μηχανισμό (MENA). Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 4 κορεάτες και 1 αιγύπτιος που ήταν ο οδηγός του λεωφορείου, ενώ 8 επιβαίνοντες είναι σε κρίσιμη κατάσταση . 5 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα επείγοντα στο ισραηλινό νοσοκομείο της πόλης Ειλάτ (Eilat’s Yoseftal Medical Center).Ο Υπ.Τουρισμού Hisham Zaazou δήλωσε στο κανάλι CBC ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία της Ν.Κορέας στο Κάιρο για τον επαναπατρισμό των σορών και των τραυματιών.
2844271440
Παρά το ότι η περιοχή του Σινά  είναι το  θέατρο των συγκρούσεων μεταξύ των Αδελφών Μουσουλμάνων και των αιγυπτιακών αρχών, μέχρι τώρα οι εξτρεμιστές επιχειρούσαν μόνο κατά των κρατικών αρχών, των γηγενών χριστιανών και των υποδομών των αγωγών αερίου. Σήμερα χτυπήθηκαν και ξένοι πολίτες κάτι το οποίο ερμηνεύθηκε ως καταστροφή για την ήδη καταβεβλημένη τουριστική βιομηχανία.
Ansar Bayt al Maqdis (Ansar Jerusalem) Sinai Attacks December 2013-thumb-560x342-2639Η εξτρεμιστική ομάδα Ansar Beit Al-Maqdis που είναι παρακλάδι της Al Qaida και είχε από τον Ιανουάριο αναλάβει την ευθύνη για την ρίψη στρατιωτικού ελικοπτέρου αλλά και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά ,ευθύνεται και για την σημερινή δολοφονική επίθεση . Αραβόφωνα μέσα αναφέρουν ότι ήδη η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη.
Η Ansar Bayt al-Maqdis κατέχει τα υψώματα της χερσονήσου , μια περιοχή που ο αιγυπτιακός στρατός δύσκολα μπορεί να ελέγξει λόγω και άλλων  τρομοκρατικών ομάδων από τη Λωρίδα της Γάζας που δρούν εκεί  . 
Οι Αιγυπτιακές στρατιωτικές αρχές του Σινά κύρηξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και διερευνούν όλη τη διαδρομή που ακολούθησε το λεωφορείο για να ανακαλύψουν ενδεχόμενα ίχνη  που θα τους οδηγήσουν στους δράστες της βομβιστικής επίθεσης.
Captgkure
  Η Ερυθρά Θάλασσα και το Σινά θεωρούνται επίγειοι παράδεισοι για την τουριστική βιομηχανία. Λίγες ώρες πριν τη δολοφονική επίθεση η κρατική τηλεόραση είχε ρεπορτάζ από τις παραλίες της Τaba  όπου οι Ρώσοι απολάμβαναν την ηλιοθεραπεία τους.
Taba
Taba
Σύμφωνα με έκφραση στα αιγυπτιακά μέσα “ο τουρισμός που ήταν μέχρι τώρα κλινικά νεκρός,  σήμερα βγήκε και από την μηχανική υποστήριξη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου