Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μπορισπόλ Αντώνιος: Σταματήστε! Μην διαλυθεί η Ουκρανία!

Μπορισπόλ Αντώνιος 
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Δραματικές στιγμές ζει η Ουκρανία με τους νεκρούς στις διαδηλώσεις του Κιέβου, όπου σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίζονται στην χώρα, σχολίασε και ο Διευθυντής Τύπου της Ουκρανικής Εκκλησίας, Σεβ. Μητροπολίτης Μπορισπόλ κ. Αντώνιος.
“Από την αρχή της πολιτικής κρίσης και καθ ‘όλη τη διάρκεια της αντιπαράθεσης η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας επανειλημμένα έχει κάνει έκκληση για τον τερματισμό της βίας και την ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων. Δυστυχώς, η φωνή της Εκκλησίας δεν ακούστηκε”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αντώνιος.
Επίσης ο Μητροπολίτης συμπλήρωσε: “Το λέω αυτό για τις 18 Φεβρουαρίου στους δρόμους του Κιέβου άρχισαν και πάλι οι βίαιες αντιπαράθεσεις και η αιματοχυσία, ενώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.”
“Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ξανά και ξανά καταδικάζουμε έντονα την αιματοχυσία και στέλνουμε το εξής μήνυμα: να σταματήσει! Αμέσως να σταματήσει η βία και να αποκατασταθεί ο διάλογος”, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Μπορισπίλ.
Κλέινοντας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: “Η χώρα μας είναι για τρίτο μήνα στα πρόθυρα μιας εθνικής καταστροφής. Τώρα όλες οι αρχές και η αντιπολίτευση, και ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του ενώπιον του Θεού για τις ενέργειές του.”
“Ενθαρρύνουμε τα μέρη των συγκρούσεων: Αδελφοί και αδελφές! Μην διαλυθεί η Ουκρανία! Καλούμε όλους να προσευχηθούν στον Κύριο να μας φωτίσει και να δείξει το δρόμο της συμφιλίωσης”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Romfea.gr

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου