Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΛΙΚΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑΞΕΡΑ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ !!!

BΡΥΞΕΛΛΕΣ: OIKOYΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ (ΦΩΤΟ)

DSC_6891
DSC_6843
DSC_6894 

Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ./Σταφυλά ΠΚαθολικοί,
Προτεστάντες, Αγγλικανοί,Ορθόδοξοι συμπροσευχήθηκαν για την ενότητα των χριστιανών στον Καθεδρικό της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας στις Βρυξέλλες στις 23/01/14. Tα infocatho.be , orthodoxie.com και η ιστοσελίδα του διεκκλησιαστικού κέντρου, με συνεχόμενες ανακοινώσεις τους διατυμπάνιζαν όλο αυτό το διάστημα την έναρξη της
“εβδομάδας προσευχής για την  ενότητα των χριστιανών” (18-25 Ιανουαρίου). Λίγο ως πολύ οικουμενιστικές προσευχές πραγματοποιήθηκαν παντού στο Βέλγιο.Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αποτελεί παράδοση πλέον ετών για την χώρα αυτή. Η οικουμενιστική προσευχή διοργανώνεται από το CIB (Διεκκλησιαστική Επιτροπή Βρυξελλών) και επικεντρώνεται κάθε φορά σ΄ένα θέμα που αναλαμβάνει μια διομολογιακή ομάδα κάποιας χώρας να προετοιμάσει. Αυτή τη χρονιά οι χριστιανοί του Καναδά επέλεξαν το θέμα “Μεμέρισται ο Χριστός;”
DSC_6954Πολυάριθμοι οικουμενιστικού χαρακτήρα εσπερινοί αλλά και διαλέξεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα. Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας η κορυφαία σύναξη αυτού του τύπου οικουμενιστικής προσευχής πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου στις 8.00 μμ στον ελληνικό ορθόδοξο Καθεδρικό ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.Παρούσες δια της υψηλότερης εκπροσώπησης ήταν οι 4 σημαντικότερες χριστιανικές Εκκλησίες του Βελγίου.Οι εκπρόσωποι αυτοί συνυπέγραψαν το Status της Concertation των Χριστιανικών Εκκλησιών του Βελγίου. Αυτό αποτελεί, όπως αναφέρει το ίδιο ειδησεογραφικό που καλύπτει εκτενώς την εκδήλωση “μια δυνατή απόδειξη μαρτυρίας της από κοινού βαθιάς τους επιθυμίας να συμπροσευχηθούν και να εργαστούν μαζί.”
Η οικοδέσποινα της βραδιάς, Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσωπήθηκε από τον νέο Μητροπολίτη Βελγίου που για πρώτη φορά δεν είναι έλληνας αλλά είναι ελληνιστής φλαμανδικής καταγωγής με σπουδές στην Θεσσαλονίκη, σεβ.Αθηναγόρας Peckstadt. Η Ενωμένη Προστεσταντική Εκκλησία Βελγίου εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Συνοδικού Συμβουλίου της, πάστορα Steven Faite. Η Αγγλικανική Εκκλησία, από τον Πρόεδρο της Κεντρικής της Επιτροπής Chanoine Robert, ενώ εκ μέρους της Καθολικής Εκκλησίας παραβρέθηκε η υψηλότερη αρχή της, ο αρχιεπίσκοπος Adré Joseph Léonard που εκφώνησε και το κήρυγμα.
DSC_6987
DSC_7008 (1)
DSC_6932 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου