Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ... ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ !!!

Ρωσία: Αυστηροποιείται η νομοθεσία κατά των παιδεραστών

ρωσία-αυστηροποιείτα-η-νομοθεσία-κατά-των-παιδεραστών


Η εισαγωγή του Νόμου περί της «Προστασίας των Δικαιωμάτων των Θυμάτων» έχει οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στη νομοθεσία της χώρας της Ρωσίας. Μία από τις αναμενόμενες μεταρρυθμίσεις-κλειδιά θα αποτελέσει η εισαγωγή αυστηρότατων ελέγχων προς τα άτομα που έχουν κατηγορηθεί για παιδεραστία.

Ο Νόμος σχετικά με την Προστασία των Θυμάτων Εγκληματικών Πράξεων υπεγράφη από τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin στις 30 Δεκεμβρίου 2013. Η νέα αυτή νομοθεσία αναμένεται να φέρει ραγδαίες αλλαγές στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης της Ρωσίας. Το κείμενο της νομοθεσίας περιέχει τροποποιήσεις σε έναν σημαντικό αριθμό νομοθετημάτων που σχετίζονται με τα δικαιώματα των θυμάτων και ειδικότερα αυστηρότερες κυρώσεις για όσους έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων.
Η κύρια καινοτομία της νέας νομοθεσίας είναι η υιοθέτηση μίας εφόρου ζωής παρακολούθησης απέναντι στους παιδόφιλους. Ο Νόμος θα τους καθιστά συνεχώς ελεγχόμενους, προτείνοντας παράλληλα τον περιορισμό των μετακινήσεων που θα πραγματοποιούν οι πρώην καταδικασθέντες εντός των συνόρων της χώρας της Ρωσίας.
Έως τώρα, η νομοθεσία δεν αναγράφει τους περιορισμούς μετακίνησης στους οποίους θα «υποβληθούν» οι αποφυλακισμένοι και τον τρόπο που θα δημιουργηθούν οι σχετικές λίστες/κατάλογοι. Παρόλα αυτά, έχουν ήδη επιτευχθεί σημαντικά βήματα προόδου και ο πλήρης μηχανισμός ελέγχου των παιδόφιλων αναμένεται να ξεκινήσει να υλοποιείται στο άμεσο μέλλον. Οι αποφυλακισθέντες παιδόφιλοι θα παρακολουθούνται συνεχώς από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, κάτι που αναμένεται να μειώσει και τους δείκτες υποτροπής (σ.σ. pentapostagma.gr – και ως τελικό αποτέλεσμα την μείωση του αριθμού των σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων).
Πάντως, σε ειδικές περιπτώσεις η εφόρου ζωής επιτήρηση ενδέχεται να μην εφαρμόζεται. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων, Αστικών και Ποινικών Διώξεων της Duma Pavel Krasheninnikov, η χρονική περίοδος της επιτήρησης θα εξαρτάται από την σοβαρότητα του αδικήματος. Η διάρκεια της εποπτείας από τις αρμόδιες νομικές αρχές μπορεί να ποικίλλει από 25 έτη έως και το ελάχιστο των 3 ετών.

pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ:http://www.pentapostagma.gr/2014/01/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου