Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

09 Ιανουαρίου 2014
ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ! Βρίσκουν παγωμένα πτώματα σε δρόμους λόγω του φονικού ψύχους!!!
Αντιμέτωποι με δεκάδες περιστατικά ανείπωτης τραγωδίας βρίσκονται πλέον οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και των συνεργείων διάσωσης στις ΗΠΑ καθώς οι πολικές συνθήκες που σαρώνουν την χώρα απ' άκρη σε άκρη αφήνουν πίσω τους δεκάδες θύματα.

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτεται σήμερα, η "πολική δίνη" που έπληξε τις ΗΠΑ θα επιβαρύνει την αμερικανική οικονομία με το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τον Ιβαν Γκολντ, αντιπρόεδρο της εταιρίας Planalytics, οι τσουχτερές θερμοκρασίες που επηρέασαν περίπου 190 εκατομμύρια Αμερικανούς, θα «ελαφρύνουν» το ταμείο της χώρας του Μπαράκ Ομπάμα με το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υποστηρίζει δημοσίευμα της βρετανικής "Telegraph".

Την ώρα που σε 50 Πολιτείες το θερμόμετρο βρίσκεται σταθερά πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, τη στιγμή που ακόμα και στη Χαβάη ο υδράργυρος έπεσε στους μείον 8 βαθμούς Κελσίου – κάτι που κανείς εν ζωή κάτοικος δεν θυμάται – αστυνομικοί, πυροσβέστες, ακόμα και ταχυδρόμοι που προσπαθούν να φτάσουν σε δυσπρόσιτα μέρη πόλεων σε όλη την επικράτεια ανακαλύπτουν μακάβριες σκηνές, θύματα του παγετού που δεν κατάφεραν να πρυφυλαχθούν και έχασαν τη ζωή τους, πολλοί ακόμα και μέσα στα σπίτια τους.



Από την Κυριακή μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί συνολικά 21 πτώματα πολιτών. Τα περισσότερα θύματα του φονικού χιονιά, συνολικά εφτά, έχουν καταγραφεί στην Πολιτεία του Ιλινόις, ενώ άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιντιάνα. Σύμφωνα με τις αρχές ένας ταχυδρόμος ανακάλυψε, πριν από λίγες ώρες, το πτώμα ενός 42χρονου στο πλάι ενός αυτοκινητόδρομου στο Οχάιο, ενώ αστυνομικοί ανακάλυψαν το πτώμα ενός άστεγου σε προαύλιο χώρο βιομηχανίας στο Μέριλαντ.



Σύμφωνα με την Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία τις επόμενες ώρες στις Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ θα επικρατούν θερμοκρασίες χαμηλότερες από αυτές της Ανταρκτικής (!), ενώ το θερμόμετρο δεν αναμένεται να ανέβει πάνω από το μηδέν τουλάχιστον έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.



Ενδεικτικό της εξωφρενικής κατάστασης που επικρατεί είναι και το γεγονός πως για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία κλήθηκε παγοθραυστικό για να απεγκλωβίσει φέρι μποτ γεμάτο επιβάτες που “πιάστηκε” στους πάγους την ώρα που έπλεε στον ποταμό Χάντσον, στη Νέα Υόρκη!



Την ίδια ώρα πάνω από 11.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί τις τελευταίες 48 ώρες, το κόστος των χαμένων εργατοωρών, από την Κυριακή έως σήμερα, υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ κανείς δεν μπορεί να κάνει μια ασφαλή πρόβλεψη για το κόστος αποκατάστασης των ζημιών που θα έχουν προκληθεί στις υποδομές των ΗΠΑ, τουλάχιστον μέχρι να απομακρυνθούν οι πάγοι που καλύπτουν δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια.

Φέρι μποτ εγκλωβίστηκε στους πάγους μέσα στον ποταμό Χάντσον στην καρδιά της Νέας Υόρκης!


Ακόμα και η... Κόλαση πάγωσε στο Μίτσιγκαν
























protothema.gr

ΠΗΓΗ:http://athensmagazine.gr/portal/athenstalk/73673

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου