Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΣΜΟΥ





ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΣΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάσαμε το ακόλουθο ρεπορτάζ της κυρίας Θεοδώρας Αβαγιανού στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων "Δόγμα":

“Η σύνοδος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία τη χειροτονία γυναικών επισκόπων. Το σχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε με 378 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 25 αποχές θα επικυρωθεί μέσα στο 2014. 

«Δεν πρέπει να ανοίξουμε αμέσως τις σαμπάνιες ή όποιο άλλο ποτό αρμόζει στις γιορτές, επειδή πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί ως το τέλος» επεσήμανε ο αρχιεπίσκοπος του Γιορκ κ. Τζον Σεντάμου, ο οποίος τάσσεται υπέρ της χειροτονίας των γυναικών.

Ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είναι υπέρ της μεταρρύθμισης δήλωσε τα εξής «Είμαι σταθερά υπέρ των γυναικών επισκόπων και ελπίζω πως η Εκκλησία της Αγγλίας θα κάνει αυτό το σημαντικό βήμα για να ενισχύσει τη θέση της ως σύγχρονης Εκκλησίας σε συντονισμό με την κοινωνία μας».

Ο κατήφορος του Αγγλικανισμού συνεχίζεται αμείωτος.

Τώρα ενέκριναν τη χειροτονία γυναικών επισκόπων (επειδή πρεσβυτέρων το είχαν εγκρίνει από καιρό) και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Κάμερον είναι εξόχως αποκαλυπτικές για τα κίνητρα της απόφασης τα οποία μόνον εκκλησιαστικά δεν είναι.

Σκοπός τους είναι κοινωνικός: Δηλαδή να επιτευχθεί η ισότητα της γυναίκας με τον άντρα. Οπως η γυναίκα κατάχτησε όλους τους τομείς της ζωής με την παρουσία της στο επιχειρηματικό, πολιτικό κτλ. στίβο ορισμένοι και οπωσδήποτε οι “φιλελεύθεροι” (liberal) θεολόγοι βλέπουν την ιερωσύνη των γυναικών ως ένα άλλο στίβο που πρέπει να αλωθεί από τις ιδέες του φεμινισμού.

Δεν περιμένω τίποτα καλύτερο από τους Αγγλικανούς μια “Εκκλησία” που έγινε μόνον και μόνον για να μπορέσει να παντρευτεί ο Ερρίκος Η΄ 8 γυναίκες.

Δύο άλλα προβλήματα με απασχολούν.

1.) Με όλα αυτά τα κατά συρροήν αντιευαγγελικά που συμβαίνουν στον Αγγλικανισμό για ποιο λόγο συνεχίζουν οι διάλογοι των Ορθοδόξων με τους Αγγλικανούς, και,

2.) Ανησυχώ προπαντός επειδή ορισμένοι Προτεσταντόπληκτοι δικοί μας έχουν το ίδιο φρόνημα με τους Αγγλικανούς και εκστομίζουν τις ίδιες θεολογικές ασυναρτηρίες για τη χειροτονία των γυναικων και για πολλά άλλα θέματα.

Το Ευαγγέλιο και τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων την έχουν βάλει από καιρό στην άκρη και θεολογούν -γράφε στοχάζονται- με δικά τους πολιτικά, κοινωνικά και φιλοσοφικά κριτήρια εντελώς άσχετα με την Αγία Γραφή και την πατερική παράδοση.
ΠΗΓΗ: panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/11/blog-post_21.html

1 σχόλιο:

  1. Μαύρα χάλια. Σκοταδισμός στην κυριολεξία αφού οι άνθρωποι βρίσκονται στο σκοτάδι της πλάνης τους και δεν ξέρουν τι κάνουν. Αλλάζουν τις ισορροπίες στις σχέσεις των δυο φύλων και για να δείξουν ότι είναι προοδευτικοί χειροτονούν γυναίκες και μάλιστα επισκοπίνες! Κατρακύλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή