Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

«Τιμήστε δεόντως» την ημέρα του προδότη.... για να σουρουπώσει η προδοσία.


-Έφυγαν και οι γιορτές, μας άφησαν τα τριήμερα και οι Εθνικοί επέτειοι  και μείναμε απαρηγόρητοι και με την πίκρα στο στόμα από τις δηλώσεις κάποιων που θέλουν να καταργήσουν τις παρελάσεις και πιθανώς και τις εκδηλώσεις μνήμης ιστορικών γεγονότων.
-Οι θιασώτες αυτών των απόψεων θα μπορούσαν να ισχυρισθούν ¨¨και τι κερδίζουμε από αυτές τις γιορτές;¨¨
-Θα μπορούσαμε να αντιτάξουμε ¨¨μνήμη ηρώων, μίμηση ηρώων¨¨.
-Ναι, αλλά ¨¨βόδιᨨ πάμε και ¨¨βόδιᨨ γυρίζουμε, με το συμπάθειο.
-Γιατί , ποιος στις ημέρες μας μετά από συγκινησιακά φορτισμένες εκδηλώσεις μνήμης ηρωικών και ιστορικών γεγονότων γυρίζει στο σπίτι του αλλοιωμένος και το πρωί στην καθημερινότητα του ξυπνάει και συμπεριφέρεται σαν ¨¨ήρωας¨¨;
-Διότι αν γύριζε σαν ¨¨ήρωας¨¨ τα πράγματα του Έθνους μας δεν θα έφταναν σε αυτό το χάλι.
Αυτά μου είπε η θεία μου η Καλλιόπη από την Νύμφη του Βορρά που παρακολούθησε το εορταστικό πενταήμερο των εκδηλώσεων πίσω  από τα κάγκελα.
-Παιδάκι μου , κάγκελα στον Άγιο Δημήτριο, κάγκελα στην παραλιακή λεωφόρο της στρατιωτικής παρέλασης και με αυτά που  γίνονται  ουσιαστικά έβαλαν ¨¨κάγκελᨨ  στην ίδια την ζωή μας!!
-Που θα πάει αυτή η κατάσταση;
-Τελικά παιδί μου, ποιοι θα βρεθούνε πίσω από τα κάγκελα;
-Είναι δυνατόν να φοβούνται γριές γυναίκες;
Έλα ντέ της είπα εγώ , γνωρίζοντας το ψυχωμένο του χαρακτήρα της που θα μπορούσε να τα βάλει με ¨¨υπέρτερες δυνάμεις¨¨.
Και συνέχισε ακάθεκτη την πολυλογία της απότοκος της αδυσώπητης μοναξιάς.
-Λοιπόν θέλουν κάποιοι να καταργήσουν τις γιορτές, δεν πρόκειται να τους κάνουμε το χατίρι γιατί τώρα ήρθε πλέον ο καιρός να προσθέσουμε μια καινούργια γιορτή.
-Να τιμήσουμε ¨¨την ημέρα του προδότ稨!! Τόσες και τόσες γιορτές και να ξεχάσουμε αυτή την ¨¨γιορτή¨¨ που ταυτίσθηκε με τα πιο επώδυνα γεγονότα της Εθνικής μας ζωής;
-Ξέρεις πόσους ¨¨ανθρώπους¨¨ ξεχνάμε να ¨¨τιμήσουμ娨:
- Μα πάρα πολλούς που σημάδεψαν τις ζωές μας με τις αισχρές πράξεις τους.
Έμεινα κάγκελο από την βαθυστόχαστη ανάλυση της γιαγιάς- θείας από την όμορφη Θεσσαλονίκη.
  • Και να μην ανησυχείς αυτή η ¨¨μνήμη- εορτή του προδότ稨 θα έχει από όλα διότι έχει πλούσιο δυναμικό και ιστορικό παρελθόν.
  • Θα έχει ¨¨δοξολογίᨨ ο τρόπος του λέγειν, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ¨¨τω γνωστό προδότ稨,   πλούσιες σε περιεχόμενο εορταστικές ομιλίες, ακόμα και ¨¨μεγαλειώδ稨 παρέλαση.
  • Όλα παιδάκι μου θα είναι μεγαλειώδη σε αυτήν την γιορτή γιατί η ΠΡΟΔΟΣΙΑ στην πατρίδα μας ήταν πάντα  ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ. Και από ανθρώπινο δυναμικό προδοσίας μην ανησυχείς πάντα ήταν πλούσιο σε αυτό τον δύσμοιρο τόπο.
Δεν άντεξα και την διέκοψα.
Και τι θα βγάλουμε από αυτήν την επί πλέον την εορτή: μόνο έξοδα θα κάνουμε σε δύσκολες εποχές, την ρώτησα,
-Άκου που σου λέω, ¨¨τιμήστε δεόντως¨¨ την μέρα του προδότη και η προδοσία θα αρχίσει να σουρουπώνει από την πατρίδα μας γιατί..
- ΜΝΗΜΗ προδότη, ΑΠΟΦΥΓΗ προδοσίας.
(( κοινωνικά δρώμενα))

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.   

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/timiste-tous-prodotes.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29&utm_content=Yahoo!+Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου