Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Μια ιδιότυπη μορφή γενοκτονίας.

Γράφει η Φούλη Κούρταλη

     Αναφερόμενοι στην κρίση, στα μνημόνια και στα μέτρα, κάνουμε λόγο για το καλάθι την νοικοκυράς, το πόσο μειώθηκε η αγοραστική δύναμη των πολιτών και στη δυσκολία να αντεπεξέλθουν στη πληρωμή δανείων και φόρων. Ίσως κάποιοι θεωρούν ως παράπλευρες απώλειες και άνευ ουσίας αναφοράς τον σημαντικότερο αντίκτυπο της κρίσης και των μνημονίων. Την κατακόρυφη μείωση των γεννήσεων στη χώρα μας, μια ιδιότυπη μορφή γενοκτονίας του έθνους μας. 
     Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους αφού την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Υγείας του παιδιού, οι γεννήσεις έχουν σημειώσει πτώση κατά 10%. 
     Η μείωση των μισθών, η ανεργία, και η ανασφάλεια αποτρέπουν τα νέα ζευγάρια στο να  τεκνοποιήσουν. Ακόμα και όσοι επιλέγουν να κάνουν οικογένεια μένουν στο ένα παιδί φοβούμενοι ότι δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καιρών.

     Στον αντίποδα, οι αλλοδαποί που έχουν εγκατασταθεί στην χώρα μας έχουν διαρκώς αυξητικές τάσεις γεννήσεων. Χαρακτηριστικά η «εφημερίδα των συντακτών» στις 22.2.13  αναφέρει το 2011 ότι οι θάνατοι των Ελλήνων ήταν 20.848 παραπάνω έναντι των γεννήσεων και το 2012  η διαφορά έφτασε στις 29.101, ενώ την ίδια στιγμή οι γεννήσεις αλλοδαπών ανέρχονται σε 12.804 έναντι των θανάτων.
    Σε μια χώρα που το δημογραφικό πρόβλημα είναι έντονο, η κυβέρνηση δεν κάνει καμία προσπάθεια για να αντιστρέψει σε θετικό το πρόσημο. Με την μείωση των επιδομάτων τριτέκνων-πολυτέκνων, την συγχώνευση των βρεφονηπιακών σταθμών όπως επίσης και με τα κριτήρια ένταξης των παιδιών σε αυτούς( που τις περισσότερες φορές τα πληρούν μόνο αλλοδαποί) και την μη θέσπιση κινήτρων για να μπορούν τα νέα ζευγάρια να τεκνοποιήσουν έχει ως αποτέλεσμα μια χώρα γερόντων ενώ την ίδια ώρα γίνεται τόπος παραγωγής διαρκώς αυξανόμενων αλλοδαπών τέκνων. 

     Είναι σενάριο συνομωσίας αν σκεφτούμε ότι θέλουν την γενοκτονία των γηγενών; Διατείνονται ότι με τα μνημόνια και τα νέα μέτρα σώζουν την πατρίδα. Για να συνεχίσει όμως να υπάρχει Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν και Έλληνες. Μόνο που με την παρούσα κοινωνική και οικονομική πολιτική μπορεί και να σωθεί την Ελλάδα όχι όμως για τους Έλληνες, αλλά για το όποιο έθνος έχει καταφέρει να επικρατήσει. Ίσως τελικά να μην είναι και τόσο σενάριο συνομωσίας και να δούμε τους  Έλληνες μειονότητα στον τόπο τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου