Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΙΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΣΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΙΑΤΡΟΥ !!!

Επικίνδυνη ή αποτελεσματική η δίαιτα Ντουκάν;

dukan-diet-book
Η  δίαιτα Ντουκάν που υπόσχεται θεαματική απώλεια βάρους χωρίς πείνα έχει κερδίσει πάνω από 10 εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τον Φρ. Ολάντ και την Κέιτ Μίντλετον.
Χαρακτηριστικό είναι  ότι στην πρώτη δημόσια εμφάνιση της στον Μαραθώνιο Ring O’Fire Anglesey Coastal Ultra Marathon, περίπου πέντε  εβδομάδες μετά την γέννηση του πρίγκιπα Γεώργιου η Κέιτ Μίντλετον φαίνεται σαφώς αδυνατισμένη. Όμως δεν αποκάλυψε αν για την απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης  ευθύνεται  και  πάλι  η γνωστή δίαιτα την οποία ακολουθούσε πιστά πριν αρραβωνιασθεί τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.
Να υπενθυμιστεί  εδώ ότι ο 72χρονος γιατρός  τον περασμένο Ιούλιο κρίθηκε ένοχος από την γαλλική δικαιοσύνη, για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και του απαγορεύτηκε να ασκεί την ιατρική. Ωστόσο ο ο ίδιος είχε αποχωρήσει οικειοθελώς το 2012 από τα καθήκοντα του .
Δύο κιλά την εβδομάδα
Η δίαιτα Dukan πρόκειται για μια κατά βάση πρωτεινική δίαιτα που δεν περιορίζει τις ποσότητες φαγητού και στηρίζεται σε τέσσερα στάδια.Η ουσιαστική διαφορά της με την δίαιτα Atkins,  είναι η υπόσχεση πως η πείνα θα εξαφανιστεί μετά την τρίτη ημέρα.
Οι παρενέργειες για όσους αποφασίσουν να την κάνουν  είναι μεταξύ άλλων η κακή αναπνοή, η δυσκοιλιότητα, η ξηροστομία, η κόπωση και όλες οι συνέπειες μιας δίαιτας που είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε πρωτεΐνες.
Επίθεση
Η φάση της επίθεσης είναι αρκετά απλή: τρώτε όσο θέλετε από άπαχη πρωτεΐνη, μαζί με 1,5 κουταλια της σούπας πίτουρο βρώμης και 1,5 λίτρο νερό την ημέρα. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 72 άπαχων ή χαμηλών σε περιεκτικότητα ειδών κρέατος (εκτός από το χοιρινό και αρνί), ψαριών, πουλερικών, αυγών, σόγιας και άπαχων γαλακτοκομικών προϊόντων.
Περιπολία
Η φάση της περιπολίας επιτρέπει απεριόριστες ποσότητες από 28 μη-αμυλούχα λαχανικά, κάθε δεύτερη ημέρα, μαζί με μια απεριόριστη κατανάλωση άπαχης / χαμηλής σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης και 2 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης.
Ενοποίηση
Η φάση της ενοποίησης επιτρέπει απεριόριστη πρωτεΐνη (συμπεριλαμβανομένων του χοιρινού και του αρνιού πλέον) και λαχανικά κάθε μέρα, μαζί με ένα φρούτο με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως και 1 κομμάτι σκληρού τυριού.
Η ουσία της συγκεκριμένης φάσης είναι να γίνει η πρωτεΐνη βασικός πυρήνας της διατροφής σας, μία ημέρα κάθε εβδομάδα, κατά προτίμηση την ίδια ημέρα.
Σταθεροποίηση
Ο Pieer Dukan υπόσχεται ότι μπορείτε να φάτε ό,τι θέλετε χωρίς να ανακτήσετε τα χαμένα σας κιλά, εφόσον φυσικά ακολουθήσετε τους κανόνες του: μία ημέρα την εβδομάδα, ακολουθείτε ακριβώς την ίδια διατροφή σε πρωτεΐνες, όπως ακριβώς έλεγε η 1η φάση, δηλαδή πρωτεΐνη, 3 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης και 20 λεπτά περπάτημα.
Όσο διαρκεί η δίαιτα  επιτρέπεται η τσίχλα χωρίς ζάχαρη, τεχνητά γλυκαντικά, ξίδι και μπαχαρικά  αλλά και  πολυβιταμίνες.
Καμπανάκι από τους ειδικούς
Το μόνο σίγουρο είναι  πως τα κιλά θα τα χάσετε  αφού η δίαιτα Dukan περιορίζει δραστικά την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων αλλά οι ειδικοί επιστήμονες  υποστηρίζουν ότι η χαμηλή θρεπτική της αξία εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία. Επίσης η απώλεια  έως και δυο κιλών μέσα σε επτά ημέρες μπορεί να  δημιουργήσει πέτρες στη χολή  και να εντείνει την απώλεια  μυϊκού ιστού.
 Η  δυσκοιλιότητα, η κακή αναπνοή, η ξηροστομία και η κόπωση  είναι στα αρνητικά της.
Πηγή: iatropedia.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου