Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

... ΑΥΤΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ !!! ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ !!!

Νέα στοιχεία για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ


puriniko-oplostasio-tou-Israil

Μπορεί η μέχρι σήμερα πεποίθηση των ειδικών στα πυρηνικά όπλα να είναι ότι οι ισραηλινοί διαθέτουν 200-400 πυρηνικές κεφαλές στο οπλοστάσιό τους, έρχεται όμως το έγκυρο «Bulletin of the Atomic Scientists» στο τρέχων τεύχος (Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου) να επικαλεστεί στοιχεία της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών DIA (Defense Intelligence Agency), αλλάζοντας λίγο την εικόνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ισραηλινοί φέρονται να διαθέτουν 80 πυρηνικές κεφαλές τις οποίες παρήγαγαν μέχρι το 2004, έχοντας ξεκινήσει το 1967. Έκτοτε, η παραγωγή τους φέρεται να έχει σταματήσει, όμως η χώρα διαθέτει αρκετό σχάσιμο πυρηνικό υλικό που τους επιτρέπει να κατασκευάσουν από 115 έως 190 επιπλέον κεφαλές, εάν το θεωρήσουν απαραίτητο.
Το δημοσίευμα επιβεβαιώνει σχετικά στοιχεία που δημοσίευσε στην ετήσια έκδοσή του το φημισμένο διεθνές Ινστιτούτο της Στοκχόλμης (Σουηδία), το SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute), όπου κι εκεί αναφέρεται ότι διαθέτουν 80 πυρηνικές κεφαλές.
Όσον αφορά επιμέρους κατηγοριοποιήσεις, οι 50 κεφαλές αφορούν βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς (medium-range ballistic missiles) και 30 για βόμβες οι οποίες μεταφέρονται από αεροσκάφη. Τα νέα στοιχεία είναι πιο κοντά στις αποκαλύψεις του Μορδεχάι Βανούνου που είχε δώσει στη δημοσιότητα ότι η χώρα του έχει κατασκευάσει περί τις 100 πυρηνικές κεφαλές.
Σύμφωνα δε με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι Ισραηλινοί είναι ενδεχόμενο να έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη και παραγωγή μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα, όπως βλήματα πυροβολικού και προηγμένα πυρομαχικά, καθότι ορισμένες από τις δυνητικά ζωτικές απειλές βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση.
Για να έχουμε μια εικόνα των πυρηνικών οπλοστασίων των χωρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ΗΠΑ διαθέτουν 4.650 πυρηνικές κεφαλές, η Ρωσία 4.480, η Γαλλία 300, η Κίνα 250, η Βρετανία 225, το Πακιστάν 120 και η Ινδία 110. Η Βόρεια Κορέα φέρεται να μην τα έχει καταφέρει ακόμα να κατασκευάσει πυρηνική κεφαλή. Ο συνολικός αριθμός των πυρηνικών κεφαλών στα οπλοστάσια των χωρών είναι 10.215 που συνιστά κάθετη μείωση από τα ανώτατα του Ψυχρού Πολέμου, όταν στα οπλοστάσια βρισκόντουσαν 64.449 πυρηνικές κεφαλές…

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου