Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΚΑΤ΄ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ !!!

Στροφή στον υγιεινό τρόπο ζωής κάνουν οι έφηβοι.


Την τελευταία δεκαετία τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν κάνει στροφή προς την άσκηση και την σωστή διατροφή...μειώνοντας τις ώρες που μένουν αδρανείς στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική μελέτη. Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στην Βοστώνη ανέλυσαν δείγματα παλαιότερων μελετών που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ειδικά ερωτηματολόγια σχετικά με την διατροφή και τον τρόπο ζωής σε ένα δείγμα 9.000 και 15.000 εφήβων , κατά τις χρονικές περιόδους 2000-2001, 2005-2006 και 2009-2010. Από τα αποτελέσματα της μελέτης, διαπιστώθηκε ότι οι νέοι έχουν αυξήσει την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και γενικότερα έχουν αρχίσει να ακολουθούν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. 
Συγκεκριμένα ο αριθμός των ημερών που τα παιδιά που ανέφεραν ότι ήταν σωματικά δραστήρια για τουλάχιστον 60 λεπτά , αυξήθηκε από 4,3 το 2001-2002 σε 4,5 κατά την περίοδο 2009-2010 . Αντίστοιχα οι έφηβοι ανέφεραν ότι έτρωγαν πρωινό τρεις σχολικές ημέρες κάθε εβδομάδα στην πρώτη έρευνα και 3,3 ημέρες στην τελευταία. Επίσης ο μέσος αριθμός των ωρών που οι μαθητές πέρναγαν μπροστά στην τηλεόραση κάθε μέρα μειώθηκε από 3,1 έως 2,4. Επιπρόσθετα η συχνότητα κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών αυξήθηκε ελαφρά με την πάροδο του χρόνου - αν και παρέμεινε σε λιγότερο από μία ημερήσια μερίδα κατά μέσο όρο – ενώ η κατανάλωση γλυκών και αναψυκτικών μειώθηκε.
Ωστόσο, το ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα που ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι , με βάση το δικό τους ύψος και τις εκθέσεις βάρους , δεν μειώθηκε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics . "Ίσως χρειάζονται λίγα χρόνια ακόμα , για να γίνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής των νέων που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στα ποσοστά παχυσαρκίας “, επεσήμαναν οι ερευνητές.

news.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου