Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ,ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ...»

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ,ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ...»
Όταν αυτός ο λόγος βγαίνει από το άγιο στόμα του Χρυσοστόμου, τότε τι άλλο μπορείς να πεις;
«Ουδέν δέδοικα ως επισκόπους πλην ενίων». Τί τράβηξε ο άγιος Χρυσόστομος από τους κακούς επισκόπους! «Τίποτα δεν φοβήθηκα όσο τους επισκόπους εκτός από λίγους». 

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από το blog του κ. Παναγιώτη Τελεβάντου με τίτλο «ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΤΖΟΥΜΑ».
Μας το έστειλε η Σ. Τ., και όπως θα καταλάβετε αφορά το θέμα που έχει δημιουργηθεί στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και του Αρχιμ. Ιωάννη Καρασακαλίδη. Σας παραθέτουμε το απόσπασμα χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να παίρνουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου προσώπου.

«Απαράδεκτες καινοφανείς δοξασίες - στα όρια του φτηνού εντυπωσιασμού και της...αίρεσης - από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο, σε συνέντευξή του, σε ομογενειακή εφημερίδα”, ο οποίος έκανε τις γνωστές δηλώσεις για την δήθεν ανάγκη αποβολής του ράσου, αλλά και αμφίων των κληρικών και μίλησε για χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα “Εθνικός Κήρυξ” της Νέας Υόρκης.

Ούτε η χρονική στιγμή των δηλώσεων του Σεβασμιότατου, ούτε η θέση του ως Μητροπολίτη της διερχομένης έσχατο κίνδυνο Θράκης του επιτρέπουν την πολυτέλεια να παίζει με τη φωτιά και να δίδει όπλα στους εκκλησιομάχους και στους νεωτεριστές.
Είναι πολύ βαθύς ο γκρεμός που έχει πέσει - ιδία αποκλειστική ευθύνη - ο Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως, ενώ και διοικητικές ικανότητες έχει και μόρφωση έχει και δύναμη λόγου στα γραπτά και στα κηρύγματά του.
Ποιος είναι ο λόγος που χαραμίζει τα τάλαντα που του έδωσε ο Αγιος Θεός σε θεολογικά σκύβαλα;

Προσευχόμαστε διακαώς ο Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως να ανανήψει και να μη μας στενοχωρήσει εφεξής με παρόμοιες άκριτες ενέργειες.

Να αναφερθούμε ιδιαίτερα στην ατυχή του παρέμβαση για το μάθημα των θρησκευτικών και την απροκάλυπτη συμμαχία του με όσους επιβουλεύονται τον ορθόδοξο χαρακτήρα του. Έτσι συμπλέει με τις επιδιώξεις των μουσουλμάνων και όχι των χριστιανών της Θράκης.»

Ντροπή Σεβασμιότατε!


Σ. Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου