Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΜΑ, ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ !!!

Barack Obama: Ακόμη ένα επικίνδυνο πιόνι του εβραϊκού λόμπι

 
O Αμερικανός πολιτικός αναλυτής Mark Dankof αναφέρει ότι ο νυν πρόεδρος των Η.Π.Α Barack Obama αποτελεί ακόμη ένα πιόνι του εβραϊκού λόμπι, μην διαφέροντας καθόλου από τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του George W. Bush:

“Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο
Obama αποτελεί στον ίδιο βαθμό μία μαριονέτα του εβραϊκού λόμπι όπως αποτέλεσε και ο George Bush” δήλωσε ο παρουσιαστής-αναλυτής από το Texas, Mark Dankof, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ιρανικό δίκτυο Press TV που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr.

Πρόσθεσε επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης από το εβραϊκό λόμπι «κατευθύνεται προς το Δημοκρατικό Κόμμα παρά προς το Κόμμα των Ρεπουμπλικάνων στις Η.Π.Α»

Ο
Dankof υπογράμμισε ότι ο Obama, κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής του στο Ισραήλ, “κατέστησε απολύτως σαφές ότι οφείλει την (πρώτη) εκλογή του στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ την επανεκλογή του ως Πρόεδρος της χώρας… στην αμέριστη υποστήριξη του εβραϊκού λόμπι”.

Ο Αμερικανός αναλυτής άσκησε δριμεία κριτική κατά του ρόλου που επιτέλεσε ο
Obama στην υποστήριξη της κοινής επιχείρησης Η.Π.Α-Ισραήλ με στόχο την «αξιοποίηση» μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Mujahedin-e Khalq για την δολοφονία Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων. Επίσης, υπογράμμισε την άμεση εμπλοκή του Obama στην υποστήριξη των κυρώσεων κατά του Ιράν καθώς και στην γενικότερη πολιτική της «στρατιωτικής επιλογής» κατά της Τεχεράνης.
«Ο Barack Obama συμφώνησε και στήριξε όλες τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν έως τώρα σε όλους τους τομείς της Ιρανικής οικονομίας… επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι το Ισραήλ είναι σύμμαχος της Αμερικής στη Μέση Ανατολή, και ότι η στρατιωτική επίλυση του Ιρανικού «ζητήματος» παραμένει ακόμη ανοιχτή ως επιλογή», δήλωσε ο Dankof.
Ο Dankof επεσήμανε τις μεγάλες πιέσεις που ασκεί το Ισραηλινό λόμπι προς τις Η.Π.Α και την Ευρώπη ώστε να επιβληθούν πολλαπλές κυρώσεις κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Δεν αμέλησε να σημειώσει την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να θέσει όρια στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ καθώς και στην άρνησή της να αντιμετωπίσει την επιβεβαιωμένη κατοχή πυρηνικών όπλων από το ισραηλινό καθεστώς.
Ο πολιτικός αναλυτής υπογράμμισε επίσης την άμεση εμπλοκή των Η.Π.Α και των περιφερειακών συμμάχων της στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Συρίας, τονίζοντας ότι μία πιθανή αλλαγή καθεστώτος στην συγκεκριμένη χώρα θα αποτελέσει το προοίμιο της επέμβασης κατά του Ιράν.
“Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η διοίκηση Obama εν προκειμένω, συνεργάζεται στενά με το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, το Συμβούλιο Συνεργασίας του Περσικού Κόλπου και την Τουρκία ώστε να ανατρέψουν το Συριακό καθεστώς: είναι ένα βήμα που πρέπει απαραιτήτως να πραγματοποιηθεί ως προοίμιο της στρατιωτικής επέμβασης στην Τεχεράνη” , τόνισε ο Αμερικανός αναλυτής.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου