Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΗΧΟΥΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ;;;

Αναχαίτησε Ρουκέτα πάνω απο το Ισραήλ το ´´Iron Dome´´


Πύραυλο πάνω από το τουριστικό θέρετρο Εϊλάτ αναχαίτισαν τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή ζημιές. Οργάνωση τζιχαντιστών ανέλαβε την ευθύνη για τον πύραυλο, κάνοντας λόγο για ρουκέτα τύπου Grad.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη, το αεροδρόμιο του Εϊλάτ είχε κλείσει για μερικές ώρες λόγους ασφαλείας με εντολή του στρατού.
Σύμφωνα με ισραηλινό στρατιωτικό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, το σύστημα αεράμυνας «Σιδερένιος Θόλος» αναχαίτισε ρουκέτα κοντά στη χερσόνησο του Σινά, πάνω από το Εϊλάτ, νωρίς το πρωί της Τρίτης.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές, ωστόσο εκρήξεις ακούστηκαν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, οι οποίες έθεσαν σε λειτουργία τις σειρήνες έκτακτης ανάγκης, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Η ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet αναφέρει πως ήταν η πρώτη φορά που το αμυντικό σύστημα, Iron Dome, αναχαίτισε πύραυλο πάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο στρατιωτικός αξιωματούχος αρνήθηκε να πει από ποια τοποθεσία είχε εκτοξευτεί ο πύραυλος.
Ωστόσο, οργάνωση τζιχαντιστών ανέλαβε λίγο αργότερα την ευθύνη για τη ρουκέτα λέγοντας ότι εκτόξευσε ρουκέτα Grad από το Σινά, σε αντίποινα για πρόσφατη αεροπορική επιδρομή την οποία αποδίδει στο Ισραήλ.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Συμβούλιο της Σούρα των Μουτζαχεντίν αναφέρεται ότι οι μαχητές της εκτόξευσαν ρουκέτα Grad εναντίον του Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα ως «ταχεία απάντηση στο τελευταίο έγκλημα των εβραίων, μη επανδρωμένο αεροσκάφος των οποίων βομβάρδισε το Σινά σκοτώνοντας τέσσερις μουτζαχεντίν» την περασμένη Παρασκευή.
Την επιχείρηση εκείνη άλλη ομάδα τζιχαντιστών, η Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες, την είχε αποδώσει σε μη επανδρωμένο ισραηλινό αεροσκάφος σε «συντονισμό με τον αιγυπτιακό στρατό». Σημειώνεται πάντως ότι τα επίσημα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μιλούσαν για επιχείρηση του αιγυπτιακού στρατού.
πηγή: Βετεράνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου