ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ
26/08/13 - 09:14



Η Ρωσία ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο στρατιωτικής απάντησης της Ουάσινγκτον στην καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα από τη συριακή κυβέρνηση και ο ρώσος υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση κατά τη συνομιλία που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
 
"Ο υπουργός (Λαβρόφ) τόνισε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις της Ουάσινγκτον τις τελευταίες ημέρες για την ετοιμότητα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να "επέμβουν" στη Συρία έχουν προκαλέσει βαθειά ανησυχία στη Μόσχα", τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, αναφερόμενο στη χθεσινή επικοινωνία των δυο υπουργών.
 
Ο Λαβρόφ προειδοποίησε τις ΗΠΑ για τις "εξαιρετικά σοβαρές" επιπτώσεις που θα είχε μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική όπου σε χώρες όπως το Ιράκ και η Λιβύη, υπάρχει συνεχώς αστάθεια.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ  
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


"ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ"
26/08/13 - 09:34
Θα αποτύχετε οικτρά απαντά ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ στους Αμερικανούς που σχεδιάζουν στρατιωτική επέμβαση στη χώρα του.
Σε συνέντευξη του στη ρωσική εφημερίδα Izvestia ο Άσαντ εκτίμησε ότι σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιχειρήσουν στρατιωτικά χτύπημα, τους περιμένει «αποτυχία, όπως σε όλους τους προηγούμενους πολέμους που εξαπέλυσαν, αρχής γενομένης από το Βιετνάμ και μέχρι σήμερα».
O Σύρος πρόεδρος υποστήριξε τέλος πως πίσω από τις καταγγελίες για τη χρήση χημικών όπλων κρύβονται πολιτικά κίνητρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 


ΜΠΑΣΑΡ ΑΛ ΑΣΑΝΤ
26/08/13 - 09:17
Απέρριψε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων εναντίον αμάχων, προειδοποιώντας την Ουάσινγκτον ότι ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα του θα αποτύχει.
 
Σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα «Izvestia» ο Άσαντ εκτίμησε ότι, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιχειρήσουν στρατιωτικό χτύπημα, τους περιμένει «αποτυχία, όπως σε όλους τους προηγούμενους πολέμους που εξαπέλυσαν, αρχής γενομένης από το Βιετνάμ και μέχρι σήμερα».
 
Παράλληλα, υποστήριξε πως πίσω από τις καταγγελίες για τη χρήση χημικών όπλων κρύβονται πολιτικά κίνητρα.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr