Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ... ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Οι απολύσεις είναι το μέγα επίτευγμα Σαμαρά.



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Από την πρώτη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υπέγραψε (22/8/2012) τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου μετά της πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας Siemens ΑΕ, o υπογράφων, πολλάκις έχει αναφερθεί πως αυτή η συμφωνία καθημερινά καταπατείται.Αυτή η συνεχής καταπάτηση των συμφωνηθέντων Ελληνικού Δημοσίου-Siemens, αποδεικνύει περίτρανα πως ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει άρρηκτες σχέσεις που φτάνουν στο επίπεδο της διαπλοκής με τη γερμανική εταιρεία και αναγκάζεται να σιωπά μπροστά στον κίνδυνο περαιτέρω αποκαλύψεων. Άλλωστε γι΄ αυτό το ποινικό μέρος του οικονομικοπολιτικού σκανδάλου της Siemens, παρ΄ότι παρήλθαν αρκετά χρόνια από την εμφάνισή του, δεν βαδίζει καν προς διαλεύκανση, από τη στιγμή που κατηγορούμενοι εξακολουθούν και χαίρονται την ελευθερία τους και βασικοί μάρτυρες (π.χ. Ευάγγελος Σέκερης, μπατζανάκης του Σαμαρά και διευθυντικό στέλεχος της Siemens, εν ενεργεία) δεν καλούνται να καταθέσουν προκειμένου να διαφωτίσουν την πολύκροτη υπόθεση. 

Ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Ελληνική Βουλή όρισε Εξεταστική επιτροπή για τη διαλεύκανση του σκανδάλου της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας. Μετά από αρκετούς μήνες, η διακομματική Εξεταστική επιτροπή έφτασε σε αίσιο τέλος, καταλογίζοντας στη γερμανική εταιρεία υποχρέωση αποζημίωσης 2 δις ευρώ προς το Ελληνικό δημόσιο. Αυτή ήταν η μοναδική στα χρονικά ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Δυστυχώς, όμως, τον Μάρτιο του 2012, το Ελληνικό Δημόσιο μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την πολυεθνική γερμανική εταιρεία Siemens ΑΕ, αρχικά με τον εκλεκτό του Γιώργου Παπανδρέου, Χάρη Παμπούκη, στη συνέχεια με τον εκλεκτό του Ευάγγελου Βενιζέλου, Ευγένιο Γιαννακόπουλο και ακολούθως με τους εκλεκτούς του κ. Σαμαρά, προχώρησαν σε μια συμβατική λύση διά μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού της τάξεως των 200 εκ. ευρώ, απεμπολώντας ουσιαστικά κάθε ευκαιρία να διεκδικήσει το Ελληνικό Δημόσιο, έστω τη μοναδική αυτή ομόφωνη απόφαση της διακομματικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. 


Έτσι, ξαφνικά και με το έτσι θέλω, η απόφαση της αποζημίωσης προς τον Ελληνικό λαό των 2 δις της ομόφωνης απόφασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, μετατράπηκε σε αποζημίωση περί των 200 εκ. ευρώ, τα οποία και δεν ήταν στο σύνολό τους σε μετρητά. Παρ΄ όλα ταύτα, ενώ η Siemens ΑΕ υπέγραψε αμέσως αυτόν τον συμβιβασμό που ήταν σε όφελός της σε σχέση με το ποσό της απόφασης της εξεταστικής επιτροπής, το Ελληνικό Δημόσιο δεν τον υπέγραφε. Τι ακριβώς φοβούνταν οι Ζανιάς, Σαχινίδης και Στουρνάρας και παραβίαζαν όρο του εξωδικαστικού συμβιβασμού που όριζε πως εντός 45 ημερών, όφειλαν τα αντισυμβαλλόμενα μέρη να τον υπογράψουν; Γιατί, τον υπέγραψε ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, Γιάννης Στουρνάρας στις 22 Αυγούστου 2012, με καθυστέρηση πέντε μηνών και πριν την επίσημη συνάντηση στο Βερολίνο Μέρκελ-Σαμαρά (24/8/2012); Μήπως, ο Στουρνάρας υπέγραψε στο παρά ένα της επίσκεψης Σαμαρά στο Βερολίνο, με το πιστόλι στον κρόταφο, μπροστά στην απειλή της ματαίωσης αυτού του ταξιδιού, όπου δηλώθηκε από τον Πρωθυπουργό μας η απόλυτη υποταγή του στη Μέρκελ; 
Αυτή η απόλυτη υποταγή λοιπόν, γελοιοποιεί και καταξευτελίζει τον Πρωθυπουργό Σαμαρά, από τη στιγμή που η γερμανική εταιρεία συνεχώς παραβιάζει και δεν τηρεί στο ελάχιστο τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Όπου μεταξύ των άλλων ρητώς οριζόταν πως η Siemens θα πραγματοποιούσε «επένδυση κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ, που θα οδηγούσε στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων». Μέχρι σήμερα όχι μόνο τίποτα δεν έχει γίνει για τη δημιουργία αυτής της παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα, αλλά αντίθετα υπολειτουργούν άλλες εργοστασιακές μονάδες (BSH-Άγ. Ιωάννης Ρέντης και ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ-Βασιλικό Ευβοίας, συμφερόντων Siemens) και στις οποίες μειώνεται δραστικά το προσωπικό τους (έχουν δημοσιευτεί σε προηγούμενα φύλλα της Ελεύθερης Ώρας σχετικές ανακοινώσεις των σωματείων εργαζομένων τους). Επίσης, οριζόταν πως θα διέθετε εντός του 2012, 100 εκατ. ευρώ, ώστε να διασφαλιζόταν η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολούσε (την ημέρα υπογραφής του εξωδικαστικού) περισσότερους από 600 εργαζομένους και αυτή τη στιγμή επιτρέπει τις απολύσεις προσωπικού της, με αποτέλεσμα η Siemens σήμερα να έχει περί τους 350 εργαζόμενους (επίσης έχουν γίνει εκτενείς αναφορές σε προηγούμενα φύλλα της Ελεύθερης Ώρας). Αυτές τις απολύσεις προσωπικού της εταιρείας αμφισβήτησε η υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων της Siemens ΑΕ, M.Aγαλιώτου όταν ρωτήθηκε σχετικά από την Ε.Ω. (Φ.539-7/4/2013). Έτσι, η διάψευση ήλθε μετά από τρεις μήνες δια στόματος του συνδέσμου προσωπικού της Siemens. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, την ανακοίνωση του συνδέσμου, με ημερομηνία 28 Ιουνίου 2013 και η οποία αναφέρει τα παρακάτω:

Συνάδελφοι,
Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της εταιρείας που οδήγησε στην ανεργία και άλλους συναδέλφους μας (IC BT CPS, ICS, KINTEC) στα πλαίσια του προγράμματος 2014, ένα πρόγραμμα εξόντωσής μας, ένα πλάνο μαζικών απολύσεων. Καταγγέλλουμε την εταιρεία που δε δίστασε να ανακοινώσει διά τηλεφώνου απόλυση σε συνάδελφο, εργαζόμενο στα γραφεία της Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να ανακοινωθούν κι άλλες απολύσεις εντός των επόμενων ημερών, των επόμενων μηνών κι όλες αυτές έρχονται να προστεθούν στις δεκάδες που έχουν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες, η κατάσταση θα επιδεινωθεί, γι΄ αυτό πρέπει να εναντιωθούμε στην πολιτική που μας θεωρεί «κόστος». Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι κανένα πακέτο απόλυσης δε μας εξασφαλίζει και ιδιαίτερα σήμερα που η αφαίρεση των ανθρωπίνων κι εργασιακών δικαιωμάτων μας είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εδώ, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων μας και σας καλούμε όλους στον αγώνα για να βάλουμε φραγή στα σχέδια της εργοδοσίας και να διεκδικήσουμε:

. Καμία περαιτέρω απόλυση, που ουσιαστικά οδηγεί στην αποδυνάμωση της εταιρείας.
. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων.
. Πρόσληψη των συναδέλφων που εργάζονται στην εταιρεία με ευέλικτες μορφές εργασίας.
. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
Συνάδελφοι,
Να υπενθυμίσουμε ότι μόνο οι αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους φέρνουν αποτελέσματα. Η συσπείρωση γύρω από το Σωματείο και η οργάνωσή μας είναι καθήκον όλων μας.
Για το Δ.Σ. Η Πρόεδρος Ε.Γκούφα Η Γραμματέας Α.Μακρή 


Συνεπώς, όπως διαπιστώνουμε από την παραπάνω καταγγελτική ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου του προσωπικού της Siemens, αλλά και από όλες τις παραπάνω αναφορές του άρθρου, «δικαιώνεται» απόλυτα η αναπτυξιακή πολιτική του Αντώνη Σαμαρά και η προσπάθεια πάταξης της ανεργίας. Όταν οι άνεργοι έχουν φτάσει το 1 εκ. 700 χιλ. (μαζί με την Ισπανία το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη) και 400 χιλ. οικογένειες δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Δυστυχώς όμως, μέσα σ΄ αυτό το κλίμα η Siemens χλευάζει την Ελληνική κοινωνία, επειδή κρατάει από τα αχαμνά τον Πρωθυπουργό της αποικίας χρέους. Και εάν βεβαίως εν τέλει έχει αυτό το δικαίωμα η Siemens, δεν το έχει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος με όλες τις παραπάνω ηθελημένες «αβλεψίες» του μας έχει εξαπατήσει και ως εκ τούτου στοιχειοθετείται από μέρους του, το αδίκημα της απιστίας κατά του Ελληνικού Δημοσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου