Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ !!!

Τουρκικές προκλήσεις και ελληνική απραξία

Γράψαμε για τις εργασίες μετατροπής του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε τζαμί: «Την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε το πρώτο ναμάζι (συλλογική προσευχή) έπειτα από 52 χρόνια στον ναό. Η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας είχε μετατραπεί σε τζαμί μετά την άλωση της Τραπεζούντας, αλλά το 1961 μετατράπηκε σε μουσείο.
Στις εικόνες που προβλήθηκαν από την τηλεόραση φαίνονταν ο μουσουλμανικός βωμός και ο άμβωνας της προσευχής, το δάπεδο του ναού το οποίο έχει επενδυθεί με τάπητες για λειτουργικούς λόγους, ενώ οι αγιογραφίες της οροφής έχουν επενδυθεί με μεταλλικά ελάσματα προκειμένου να κρυφτούν από την κοινή θέα, επειδή η μουσουλμανική θρησκεία απαγορεύει κάθε διακοσμητικό στοιχείο που δεν έχει ανεικονικό χαρακτήρα».

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί ότι οι Τούρκοι έχουν μετατρέψει και την Αγία Σοφία Νίκαιας σε τζαμί! Την ίδια στιγμή που αξιώνουν την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, οι νεοοθωμανοί του Ερντογάν μετατρέπουν ιστορικές εκκλησίες του Ελληνισμού σε τζαμιά.

Οι προκλήσεις τους δεν έχουν σταματημό. Κάθε απόπειρα «εξευμενισμού» από την πλευρά της Αθήνας τούς στέλνει το μήνυμα που εκείνοι θέλουν να ακούσουν: ότι από τη στιγμή που υποχωρούμε σε κάτι «μικρό» εκείνοι μπορούν να προωθήσουν ακόμα μεγαλύτερα και κρισιμότερα ζητήματα που τους αφορούν.

Η συμπεριφορά της γείτονος δεν έχει αλλάξει στην πάροδο των αιώνων. Οτιδήποτε ελληνικό και χριστιανικό πρέπει να καταπατάται, να αλλοιώνεται, να εκμηδενίζεται, για να δίνει τη θέση του σε «πολιτισμικά» χαρακτηριστικά που αρμόζουν στη δυσώδη άποψη περί «τουρκισμού».

Δυστυχώς, σχεδόν πάγια είναι και η ημετέρα νοοτροπία για μετάθεση των προβλημάτων μας με τους Τούρκους στο απώτερο μέλλον. Η αποφυγή της αναμέτρησης μαζί τους σε διπλωματικό επίπεδο και τα αμήχανα χαμόγελα ενώπιον των μιμητών του Χίτλερ απλώς τους αποθρασύνουν.

Η αλλοίωση του χαρακτήρα ιερών χριστιανικών ναών πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ελλάδα άμεσα και αποφασιστικά. Δεν είναι δυνατόν να παραδίδονται τα άγια τοις κυσί και η χώρα μας να καθεύδει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου