Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Potsdam: Αγγίζει την τελειότητα! (photos)


Η μικρή πόλη του Potsdam βρίσκεται μόλις 25 χλμ έξω από την πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο και αποτελεί πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Η παραμυθένια ομορφιά της σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε σκηνικό από ταινία μιας άλλης εποχής. Κτίρια, αλλά και πάρκα της περιοχής αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς...
Το Potsdam διασχίζεται από τον ποταμό Havel και χαρακτηρίζεται από μια σειρά λιμνών που συνδέονται. Περιλαμβάνει αμέτρητα αξιοθέατα μεταξύ των οποίων η Παλιά Αγορά, η εκκλησία του St.-Nikolai, το ιστορικό δημαρχείο, ο κήπος Lustgarten, το πάρκο Sanssouci, το μουσείο HBPG, πύλες, ανάκτορα και πλατείες.

Στο κέντρο της πόλης θα συναντήσετε παραδοσιακές μπυραρίες, καφετέριες και μαγαζάκια με είδη δώρων και σουβενίρ. Μην παραλείψετε να κάτσετε σε μια από τις μπυραρίες και να απολαύσετε τη μπύρα σας με μια ποικιλία λουκάνικων με καρτόφεν και να αγοράσετε καραμελικά από τα μαγαζάκια που θα βρείτε στους δρόμους του Potsdam. Σίγουρα αποτελεί ένα μέρος που θες να ξαναεπισκεφτείς!



















Από το coolaristo
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου