Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΞΥΔΗΣ
Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού
Υποναύαρχος Π.Ν. ε.α.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Έκλεισε την πόρτα στην αποκρυφιστική εκδήλωση «ΜΥΘΙΚΙΣΤΙΚΟ» EVENT που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Παπάγου/Χολαργού, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, μόλις ενημερώθηκαν για το τι ακριβώς θα παρουσίαζε η εκδήλωση αυτή, όπως μαθαίνουμε σε  “αποκρυφιστική”  ιστοσελίδα.
Συγκεκριμένα στην προγραμματισμένη παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Το Πρόβλημα της Ιστορικότητας του Ιησού: Το Ρεύμα των Μυθικιστών» του κ. Μηνά Παπαγεωργίου,  το οποίο διενεργεί μια επιπόλαια, σφοδρή αντιεπιστημονική επίθεση  στο Πρόσωπο του Θεανθρώπου Κυρίου Ιησού Χριστού. Ο παράδοξος και αλλόκοτος, ως παρακμιακό προϊόν ακαλαίσθητης φαντασίας, μύθος του “μυθικισμού” επιχειρεί  με μια καλά σχεδιασμένη μυθοπλαστική στοιχειοθέτηση των γεγονότων καθώς και με ανυπόστατες εικασίες και υποθέσεις, να αποδείξει την ανυπαρξία του Χριστού ως Σαρκωθέντος Λόγου. Σύμφωνα με το κείμενο που υπάρχει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώνονται οι απόψεις αρκετών σύγχρονων εκπροσώπων του Μυθικισμού που παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τις θέσεις τους. Η δημοσιογραφική έρευνα του Μηνά Παπαγεωργίου αποτελείται από δεκαεπτά συνεντεύξεις μελετητών και πανεπιστημιακών που απαντούν με εμπεριστατωμένα στοιχεία και σοβαρά επιχειρήματα στο ερώτημα: ήταν ο Ιησούς ιστορικό πρόσωπο ή όχι;» Ήταν καιρός τώρα που εκείνοι που εργάζονται εκούσια ή ακούσια και είναι πεπληρωμένοι πνεύματος αντιχρίστου να ξεμυτίσουν από το έρεβος της μυθομανίας και να φανερωθούν τα έργα τους στο αποκαλυπτικό φως της διαυγείας. Ας αρκεσθούμε, εκτός των άλλων, στον αδιάψευστο λόγο του Θεού που προφητεύει διαχρονικά για τις κινήσεις και τα εξαπατημένα όργανα του χαιρέκακου διαβόλου: «καὶ πᾶν πνεῦμα ὃ μὴ ὁμολογεῖ τὸν Ἰησοῦν Χριστὸν ἐν σαρκὶ ἐληλυθότα, ἐκ τοῦ Θεοῦ οὐκ ἔστι· καὶ τοῦτό ἐστι τὸ τοῦ ἀντιχρίστου ὃ ἀκηκόατε ὅτι ἔρχεται, καὶ νῦν ἐν τῷ κόσμῳ ἐστὶν ἤδη».  (Α’ Ιωάννου δ’3)
ΟΙ 17 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ… 
Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια από τα πρόσωπα που καταθέτουν τις απόψεις τους για την ιστορικότητα του Ιησού σε αυτό το βιβλίο.
Πρώτος αναφέρεται ο Δρ. Robert Price ο οποίος δηλώνει και θεολόγος, γιατί ο τίτλος του «θεολόγου» οπωσδήποτε επηρεάζει θετικά τον αναγνώστη ως προς την αντικειμενικότητα των στοιχείων που στη συνέχεια καλείται να διαβάσει. Ποιος όμως είναι ο Δρ. Robert Price; Διαβάζουμε στη wikipedia:  «είναι ένας θρησκευτικός σκεπτικιστής ειδικά για τις ορθόδοξες πεποιθήσεις ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως «Χριστιανός Αθεϊστής»! Είναι γνωστός κυρίως για το σκεπτικισμό του σχετικά με την ύπαρξη του Ιησού ως ιστορικού προσώπου, υποστηρίζοντας, το 2009, ότι ο Ιησούς μπορεί να υπήρχε, αλλά «αν κάποιος ΔΕΝ ανακαλύψει το ημερολόγιό του ή τον σκελετό του, δεν θα ξέρουμε ποτέ». Ξεχνάει βέβαια μια σημαντική λεπτομέρεια ότι ο Ιησούς αναστήθηκε σωματικά και δεν είχε ποτέ προσωπικό ημερολόγιο.
Ο άλλος θεολόγος είναι ο Δρ. Gerd Ludemann, ο οποίος έγραψε το 1999 το βιβλίο «Der Grosse Betrug: wirklich sagte und tat (Η μεγάλη απάτη: τι πραγματικά είπε ο Ιησούς και τι έκανε), στο οποίο υποστήριξε ότι μόνο το πέντε τοις εκατό από τα λόγια που αποδίδονται στον Ιησού είναι γνήσια και ότι τα ιστορικά στοιχεία δεν υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του παραδοσιακού Χριστιανισμού. Είπε μάλιστα ότι  «το πρόσωπο του ίδιου του Ιησού γίνεται ανεπαρκές ως θεμέλιο της πίστης αφού οι αναφορές για αυτόν στην Καινή Διαθήκη αποδείχθηκαν μεταγενέστερες προσθήκες».
Τρίτος θεολόγος στη σειρά είναι ο Δρ. Gunnar Samuelsson ο οποίος σε μελέτη του ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε! Ο θρύλος της σταύρωσης βασίζεται στις παραδόσεις της χριστιανικής εκκλησίας και σε καλλιτεχνικές απεικονίσεις και όχι σε παλαιά κείμενα. Ισχυρίζεται ότι η Αγία Γραφή έχει παρερμηνευθεί καθώς δεν υπάρχουν ρητές αναφορές, για την χρήση των καρφιών ή της σταύρωσης.
Άλλοι μελετητές που καταθέτουν τα “επιχειρήματά” τους ενάντια στην ιστορικότητα του Θεανθρώπου είναι ο Δρ. Payam Nabarz, συγγραφέας και  αναβιωτής του ναού του Μίθρα (!), ο Neil Godfrey (συντονιστής του Μυθικιστικού blog Vridar), ο κ. Ιωάννης Μπουσίου (στο βιβλίο περιλαμβάνεται συνέντευξή του για τις ομοιότητες Ιησού-Άδωνη) αλλά και ο Fritz Heede σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Caesar's Messiah.
      Ανάμεσα στα πρόσωπα που παρουσιάζονται στο βιβλίο είναι και η κ. Χαρίτα Μήνη φιλόλογος και συγγραφέας των εξής βιβλίων: Νεοπαγανισμός-Η αναγέννηση της αρχαίας θρησκείας (Μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη "θρησκεία" έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες δεκαετίες στη Δύση: ο Νεοπαγανισμός. Ένας ολόκληρος κόσμος αναδύεται από το παρελθόν, ξεχασμένες θεότητες και τελετές που συνδέονται με τα μυστικά της Φύσης, άγνωστες δυνάμεις που μοιάζουν να ξυπνούν μετά από ύπνο πολλών αιώνων.[...]).
·        Μαγεία Η απόκρυφη παράδοση του κόσμου, (συλλογικός τόμος).
·        Γαία Ο μυστικός μας πλανήτης (Από τη δημιουργία της Γης στα αόρατα τσάκρας της, από τα ταξίδια των εξερευνητών στο ρόλο του ανθρώπου μέσα στη Φύση, από τις μυστηριώδεις τελετές των ιθαγενών στο πνεύμα του κάθε τόπου, από τον Παράδεισο στην Κόλαση, από την ιερή γεωγραφία στο ζωντανό οργανισμό που ονομάζεται Γαία. Σ' αυτό το βιβλίο η Γαία ξετυλίγει τα μυστικά της και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα ανακαλύψουμε. Ένα βιβλίο που είναι μια "πύλη" όχι για άλλους κόσμους και πλανήτες, αλλά για την ίδια τη γη, τη δική μας Γη!)
·      Η μαύρη βίβλος της εκκλησίας Ιστορική μελέτη (Από την αρχή της επικράτησής του ο Χριστιανισμός στάθηκε εχθρός της Ελλάδας, καταστρέφοντας με μίσος ό,τι θύμιζε τον αρχαίο πολιτισμό της. - Η ορθόδοξη εκκλησία, προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμιά της, ξεπούλησε στους Τούρκους την παρηκμασμένη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. - Με τον ίδιο στόχο, το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να καταστείλει την Επανάσταση του 1821. Γι' αυτό, μετά την απελευθέρωση η ελληνική εκκλησία κηρύχτηκε "αυτοκέφαλη" ώστε ν' αποφύγει το στίγμα της προδοσίας).
Το βιβλίο προλογίζει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Στέφανος Παϊπέτης ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι Μασόνος, και όπως διαβάζουμε στην wikipedia ήταν ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος καθώς και ένας από τους πρωτεργάτες της κίνησης αυτής. Είναι επίσης ο Μεγ. Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της  Ελλάδος Ορφεύς και από της  26-4-2013 διατελεί ως  Μεγ. Ρήτωρ 33ου βαθμού  του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος Δελφοί. 
Όλα αυτά που θα προβάλλονταν ως δήθεν καινούρια στοιχεία είναι λυμένα χρόνια από την επίσημη ιστορική έρευνα και από έγκριτους επιστήμονες που δεν προβάλλουν τις δικές ατομικές θρησκευτικές πεποιθήσεις μέσα από πορίσματα των ερευνών τους.
Για του λόγου το αληθές:    
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι δύο προηγούμενοι χώροι που φιλοξενήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου για τον μυθικισμό ήταν ιδεολογικά και θρησκευτικά ολοκληρωτικά εχθρικοί προς την χριστιανική πίστη. Και τα δύο σωματεία: «Εκατήβολος» και «Ιδεοθέατρον» επιδιώκουν την επαναφορά του πολυθεϊσμού στην Ελλάδα, εργάζονται για αυτό κάνοντας νεοπαγανιστικές τελετουργικές φιέστες για να απομακρύνουν το χριστιανικό «μίασμα» από τον τόπο μας. Το δε «Ιδεοθέατρο» έχει ως ιδρυτή του τον Ραδάμανθυ Αναστασάκη που είχε ως ατομικό του μέντορα τον Μέγ. Διδάσκαλο της Τεκτονικής Στοάς Προμηθεύς, Σπυρίδωνα  Νάγο. Μάλιστα λόγω της μεγάλης προσφοράς του τελευταίου στη Μασονία δημιουργήθηκε και Στοά «Σπυρίδωνος Νάγος». Εκτός όμως του Σ. Νάγου προωθούνται από τις αρχαιοπρεπείς εκδόσεις του «Ιδεοθέατρου»  και άλλα συγγράμματα τεκτόνων προς “εμπέδωση” της μασονικής, αποκρυφιστικής εκδοχής της ειδωλολατρίας και του πολυθεϊσμού.
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον κ.Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που αντέταξε την Αλήθεια απέναντι στο ψεύδος και τις ανυπόστατες μυθοπλασίες.
Ευχαριστούμε Δήμαρχε!

Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον       www.egolpion.com 
17   ΙΟΥΝΙΟΥ   2013 

Read more: http://www.egolpion.com/xolargou_muthikistes.el.aspx#ixzz2WxnmWU3p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου