Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΠΟΛΥ ΜΆΡΕΣΕΙ ΤΟ ... Σ Κ Ι Τ Σ Ο !!!

ΤΩΡΑ. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ, "ΧΑΣΤΟΥΚΙΖΟΥΝ" ΤΟΝ ΦΕΡΟΜΕΝΟ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ



Μη προγραμματισμένη συνάντηση (τον σήκωσαν απ το φαϊ του) με τους επικεφαλής της τρόικας έχει από τις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η, επίσης εκτός προγράμματος, τρίωρη σύσκεψη των εκπροσώπων των πιστωτών με τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες..., ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να παραταθεί η παρουσία των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, με το ακριβές χρονοδιάγραμμα της αποστολής των εκπροσώπων των δανειστών να αναμένεται να καθοριστεί μετά την απογευματινή συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ενδέχεται, οι επικεφαλής της τρόικας να επιστρέψουν στην Αθήνα αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, την προσεχή Πέμπτη, στην οποία θα παραβρεθούν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Αγκάθι το δημοσιονομικό κενό
Ένα από τα βασικά «αγκάθια» των συζητήσεων, το οποίο τέθηκε και στη σημερινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, είναι το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2013- 2014, που ενδέχεται να προκύψει λόγω του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων.
Όπως ανέφερε δε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή της τρόικας στο υπουργείο Υγείας, όπου εξετάζονται τα προτεινόμενα ισοδύναμα μέτρα για το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, αλλά και στο υπουργείο Εργασίας, για τις ανάγκες χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων. Παράλληλα, υπάρχουν και τεχνικής φύσεως ζητήματα που ενδέχεται να παρατείνουν την παρουσία της τρόικας, όπως, για παράδειγμα, η προγραμματισμένη απουσία στο εξωτερικό του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
Σύμφωνα με τον παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, στη σημερινή συνάντηση, η ελληνική πλευρά έθεσε όλα τα θέματα, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «όλα είναι ανοικτά».
Ειδικότερα, συζητήθηκαν, η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η υλοποίηση των μέτρων της περιόδου 2013- 2014, καθώς και το θέμα των καθυστερήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μετά την αποτυχία του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ. Το οικονομικό επιτελείο έθεσε και το ζήτημα της μείωσης για ένα εξάμηνο του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, για το οποίο η τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμη, καθώς εξετάζει τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Ενημέρωση για ΕΡΤ
Τέλος, υπήρξε και ενημέρωση των εκπροσώπων των δανειστών για τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις σχετικά με την ΕΡΤ, μετά την απόφαση του ΣτΕ και τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, με τον παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών να αναφέρει ότι δεν υπήρξε αντίδραση από την πλευρά της τρόικας για το συγκεκριμένο θέμα.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου