«Η θωράκιση της πολιτείας απέναντι στο ρατσισμό δεν πρέπει να περιλαμβάνει την ποινικοποίηση της έκφρασης αντίθετης ιστορικής άποψης», τόνισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση. Η ίδια, μιλώντας στον….

Βήμα 99,5, πρόσθεσε ότι «η πολιτική δεν πρέπει να επιβάλλεται πάνω στην ιστορική έρευνα». «Πίσω από την άρνηση του Ολοκαυτώματος υπάρχει συγκεκριμένο κίνητρο από τους νεοναζί», είπε και συμπλήρωσε ότι σε άλλες περιπτώσεις πρόκειται για αμφισβήτηση που προωθεί την ιστορική έρευνα.
Η κ. Ρεπούση επισήμανε ότι το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έχει γίνει αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης, κάτι που δεν αρμόζει στη σοβαρότητα του θέματος.
Ερωτηθείσα για τη Χρυσή Αυγή και τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, παρατήρησε ότι «η ΧΑ παίζει με τη δημοκρατία ένα πολύ άσχημο παιχνίδι· χρησιμοποιεί τα όπλα που της δίνει η Δημοκρατία εναντίον της».
«Στο βαθμό που παρανομεί, η ελληνική πολιτεία πρέπει να περιφρουρηθεί με τους νόμους που έχει. Εάν οι πράξεις της είναι τέτοιες που θα πρέπει να προστατευθεί το δημοκρατικό πολίτευμα, τότε η δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί με όσα όπλα της δίνει ο νομικός μας πολιτισμός, ακόμη και να τεθεί εκτός νόμου. Αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε εκεί. Πρέπει κατ” αρχήν να αντιμετωπιστεί πολιτικά και να δούμε τα κενά που έχουμε στην εκπαίδευση, κυρίως στην Ιστορία», είπε.
Τέλος, μίλησε για «κυνήγι μαγισσών» που έχει στο στόχαστρο κυρίως τις γυναίκες πολιτικούς.
«Λυπάμαι πολύ για τη στοχοποίηση πολιτικών και ιδίως των γυναικών: Η μία για το τι φοράει, η άλλη επειδή παρεμβαίνει πολύ, η τρίτη επειδή έχει ενοχλητική φωνή, εγώ επειδή έχω περίεργες ιστορικές απόψεις. Δεν είναι δείγμα πολιτισμού. Αν θέλουν να αναζητήσουν μάγισσες, ας ψάξουν στον Μεσαίωνα», κατέληξε.

ΠΗΓΗ:   http://www.trelokouneli.gr/i-cha-pezi-poli-aschimo-pechnidi/#more-134091