Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ... ;;;

«Ο αγαπημένος μου έχασε τα 4 μέλη του από νάρκη αλλά έμεινα κοντά του» (εικόνες)

Η συγκλονιστική ιστορια αγάπης του Taylor και της Danielle.
Ήταν 3 Μαίου του 2012 όταν ο 23χρονος ειδικός πυροτεχνουργός του Ναυτικού των ΗΠΑ, Taylor Morris, που υπηρετούσε στο Αφγανιστάν, έλαβε εντολή από τον Διοικητή της μονάδας του, να ελέγξει ένα μονοπάτι...
με τον ειδικό ανιχνευτή ναρκών. Η μέρα αυτή έμελλε να αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Ο Morris πάτησε μια νάρκη IED η οποία εξερράγη με αποτέλεσμα να του ακρωτηριάσει τα δύο πόδια από το γόνατο και κάτω, ολόκληρο το δεξί του χέρι και το αριστερό χέρι από τον αγκώνα και κάτω. Ο 23χρονος ξύπνησε στο νοσοκομείο του Κανταχάρ και μόλις έμαθε τα δυσάρεστα νέα ξέσπασε σε κλάματα. Ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις στο σπίτι του στο Cedar Falls. Η κοπέλα του, Danielle Kelly μόλις έμαθε το νέο από τους γονείς του, άρχισε να ουρλιάζει. Τα πάντα άρχισαν να γκρεμίζονται γύρω της. Αλλά  τότε πήρε την απόφαση να τον στηρίξει στη δύσκολη περιπέτειά του. Και αυτή η απόφαση ήταν μονόδρομος.

Η πρώτη επίσκεψη στον αγαπημένο της, ήταν στις 7 Μαίου όταν ο Morris έφτασε στο νοσοκομείο Walter Reed της Ουάσιγκτον για το πρώτο στάδιο της θεραπείας του. Από εκείνη τη στιγμή δεν τον άφησε ούτε μέρα μόνο του. Αυτό που της έδινε δύναμη ήταν ότι έμεινε ζωντανός. Άλλωστε από όλους τους στρατιώτες που έχασαν τα 4 μέλη τους στους πολέμους του Αφγανιστάν και του Ιράκ, μόνο 5 έχουν επιζήσει.  Η Danielle παράτησε τα πάντα για να πάει δίπλα στον Taylor. Λίγο πριν τον σοβαρό τραυματισμό του, είχε αρχίσει να δουλεύει ως μεσίτρια στην Αϊόβα αλλά μετακόμισε στην Ουάσιγκτον σε ένα ξενοδοχείο δίπλα στο νοσοκομείο.  Το πρώτο ζήτημα ήταν να μπορέσει να ανεβάσει ψυχολογικά τον Taylor για να μπορέσει να προχωρήσει η αποκατάσταση των τραυμάτων. Έπρεπε να τον κάνει να πιστέψει ότι θα έμενε κοντά του. Και το κατάφερε. Μετά πήρε σειρά η τεχνολογία της προσθετικής. H αποκατάσταση πήρε πολλούς μήνες τόσο λόγω της μακράς περιόδου επούλωσης των τραυμάτων του αλλά και της ειδικής εκπαίδευσης και φυσικοθεραπείας που χρειάζονταν. Τα προσθετικά πόδια του αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αλλά το θαύμα είναι το προσθετικό χέρι του το οποίο κατασκευάστηκε από την Advanced Arms Dynamics και φέρει το όνομα “The Michelangelo Hand”. OTaylor μπορεί πλέον να τρώει μόνος του, να οδηγεί αυτοκίνητο,  μέχρι και να στέλνει SMS από το iPhone.

Η θεραπεία του και το κόστος των προσθετικών μελών καλύφθηκε πλήρως από την αμερικανική κυβέρνηση. Παράλληλα έγναν και έρανοι για τα επιπλέον έξοδα, όπως αυτός του chive.com από τον οποίο συγκεντρώθηκαν μέσα σε 2 μέρες, 250.000 δολάρια.

Πριν από λίγες μέρες ο Taylor βγήκε από το Walter Reed και εγκαταστάθηκε μαζί με την Danielle σε διαμέρισμα κοντά στο νοσοκομείο, για να αρχίσει να συνηθίζει τη νέα του καθημερινότητα.  Η Danielle τον πηγαίνει βόλτες με το καροτσάκι και πολλές φορές τον παίρνει και στην πλάτη της στα δύσβατα σημεία ή σε κάποια παραλία ή όταν πρέπει να ανέβουν τις σκάλες στο σπίτι.

Όταν κάποιο περιοδικό ρώτησε τη Danielle πώς βλέπει το μέλλον, αυτή απάντησε:  «Δύσκολα μπορείς να το σκεφτείς. Εμείς αυτό που μάθαμε ότι μπορείς να κάνεις πλάνα για τη ζωή σου αλλά αυτή έχει τα δικά της πλάνα. Είμαστε έτοιμοι για τη διαδρομή γιατί είμαστε μόλις 24 ετών».

Δείτε ένα συγκλονιστικό φωτογραφικό αφιέρωμα στην πορεία του πιο δύσκολου χρόνου της ζωής του Taylor Morris και στη συνέχεια 3 βίντεο από την πορεία αποκατάστασης του






























kamarinia.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου