Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΝΑΣ 3ΧΡΟΝΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! 


1Ο Len και η Nicole Clamp είχαν δοκιμάσει όλες τις μεθόδους για να μπορέσουν να προσφέρουν στο τρίχρονο γιο τους Grayson αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούμε δεδομένο: την ακοή. Ο Grayson δεν είχε τα κοχλιακά νεύρα στα αυτιά του που επιτρέπουν στον άνθρωπο να επεξεργάζεται τον ήχο που ακούει.

Καμία προσπάθεια, όμως, δεν ήταν επιτυχημένη και έτσι δέχτηκαν να δοκιμάσουν μια μέθοδο που δεν είχε δοκιμαστεί ξανά σε παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες: μία εμφύτευση ακουστικών τσιπ, που για πρώτη φορά έγινε σε άνθρωπο το 1979.

Οι γονείς του αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε μια πειραματική δοκιμή που έγινε στο νοσοκομείο UNC στη βόρεια Καρολίνα, όπου οι γιατροί ερευνούν τη χρήση εμφυτευμάτων στα παιδιά.

Όταν το τσιπ εμφυτεύτηκε στον μικρό, ο οποίος είναι υιοθετημένος, η αντίδρασή του έμεινε χαραγμένη στη μνήμη των γονιών του, αφού στα πρώτα ακούσματα το πρόσωπο του Grayson φωτίστηκε και ο ίδιος γούρλωσε τα μάτια του στον ήχο της φωνής του πατέρα του.

"Δεν ξέρουμε ακριβώς πώς αισθάνεται" είπε η μητέρα του. "Δεν ξέρουμε ακριβώς τι ακούει. Ο εγκέφαλός του προσπαθεί ακόμα να οργανωθεί για να διαχειριστεί τον ήχο" πρόσθεσε.


ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23692:i-ugklonitiki&catid=285:koinonika&Itemid=781

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου