Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Αίγυπτος: Χειρότερη η θέση της γυναίκας επί ισλαμικής διακυβέρνησης





Ο αρμόδιος τομέας των Ηνωμένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων αναφέρει σε έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 23 Μαΐου ότι το 99,3% ότι των Αιγυπτίων γυναικών έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής βίας.Η σεξουαλική βία κατά των γυναικών στην Αίγυπτο έχει αυξηθεί στη «μεταμουμπάρακ» εποχή και επί ισλαμικής διακυβέρνησης σύμφωνα με επίσημες εκθέσεις οργανισμών και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 23 Μαΐου, ο αρμόδιος τομέας των Ηνωμένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων αναφέρει ότι το 99,3% των Αιγυπτίων γυναικών έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής βίας.

Σχεδόν το 50% των γυναικών αναφέρουν ότι υφίστανται περισσότερα περιστατικά παρενόχλησης μετά την αιγυπτιακή επανάσταση, ενώ 44% ότι δέχονται τα ίδια περιστατικά παρενόχλησης και μετά την επανάσταση. Από την πλευρά τους, πάνω από το 58% των ερωτηθέντων ανδρών εκτιμούν ότι τα περιστατικά παρενόχλησης στις γυναίκες αυξήθηκαν μετά την επανάσταση.

Η Γενική Διεύθυνση Ηθικής της αιγυπτιακής αστυνομίας στο υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι το 2012 σημειώθηκαν 9.468 περιστατικά παρενόχλησης, 329 σεξουαλικές επιθέσεις και 112 περιπτώσεις βιασμού. Ακτιβιστές πάντως σημειώνουν ότι τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την κυβέρνηση είναι σαφώς χαμηλότερα από τα πραγματικά, επειδή πολλές γυναίκες δεν αναφέρουν στην αστυνομία τα περιστατικά παρενόχλησης εναντίον τους φοβούμενες διαπόμπευση.

Η μελέτη του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι μόνο το 19% των γυναικών καταγγέλλουν τη σεξουαλική βία εναντίον τους στην αστυνομία. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ το 32,2% των γυναικών σιωπά, ενώ το 26,9% επιλέγει να αντιδράσει. 


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου