Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΕΩΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ


1Δήλωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως Νικολάου  για το  Gay Film Festival
Το καθήκον της Ιεράς Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι να υπερασπίζεται σταθερά τις αρχές του ευαγγελίου καθώς και τους ηθικούς κανόνες, πάνω στους οποίους βασίζεται η καθιερωμένη από τον Θεό κοινωνική ηθική και τάξη. Χρέος μας είναι να καταδικάσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου οι ταινίες του οποίου υμνούν την αμαρτία και προωθούν τη διάλυση της οικογένειας.

Η άποψή μας για τα θέματα αυτά παραμένει σταθερή στη θέση της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία σε μια παρόμοια περίσταση, δήλωσε:
«Η Ιερά Σύνοδος, οι κληρικοί και οι λαϊκοί -μέλη της Ιεράς Βουλγαρικής Ορθοδόξου Εκκλησίας αντιστέκονται με κατηγορηματικό τρόπο σ’ αυτή την δημόσια, επαίσχυντη επίδειξη της αμαρτίας των Σοδόμων, η οποία παραβιάζει τα δικαιώματά τους. Η αμαρτία αυτή έχει καταστροφικές συνέπειες για τη σωματική και πνευματική υγεία των ανθρώπων, διαλύει τις παραδοσιακές αρχές και αξίες του βουλγαρικού έθνους και υποβάλλει σε πειρασμό την νοοτροπία των παιδιών και των νέων μας.
Η Ιερά Σύνοδος καλεί τις αρμόδιες αρχές να απαγορεύουν την διεξαγωγή αυτής της ανήθικης συνάθροισης, και τους πολίτες να μην συμμετάσχουν σε αυτό το «βδέλυγμα της ερημώσεως» (Δανιήλ 9:27), που τολμά να αντιταχθεί στην τάξη που έβαλε μέσα μας και στον κόσμο ο Θεός»

Δυστυχώς, οι αρχές της πόλης του Plovdiv, δεν εμποδίσαν αυτό που συμβαίνει σήμερα στην πόλη μας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί και οι κοσμικές αρχές στο μέλλον, θα πρέπει να δείχνουν σεβασμό  στις ηθικές αρχές της πλειοψηφίας των πολιτών της.

Η κοινωνία δεν είναι υποχρεωμένη να ανέχεται κάποιους να την προκαλούν επιδεικνύοντας την διαστροφή τους, καθώς και να βλέπει πώς κάποιος καταστρέφει τις ψυχές των παιδιών μας, πώς δηλητηριάζει την ίδια την ιδέα για την ιερότητα  της ένωσης μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας που σχηματίζουν την οικογένεια, πάνω στην οποία στηρίζεται το κράτος.
Το γεγονός ότι οι διοργανωτές του λεγόμενου Γκέι Φεστιβάλ Κινηματογράφου "υποστηρίζουν"  την υποψηφιότητα του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολης) για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης,  πρέπει να αντιμετωπιστεί με ειρωνεία, και είναι καλό παρόμοιες "υποστηρίξεις" στο μέλλον να μην γίνουν δεκτές»,

Πιστεύουμε ότι η πόλη της Φιλιππούπολης θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019 και προσευχόμαστε για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Αν η Φιλιππούπολη γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, θα γίνει χάρη στην αποδεδειγμένη τεράστια συμβολή της στον βουλγαρικό και παγκόσμιο πολιτισμό, χάρη στα επιτεύγματα των καλλιτεχνών και των δημιουργών της και χάρη στην υπεράσπιση των αρχαίων πολιτιστικών και ηθικών αρχών. Όχι, αν εγκαταλείψουν τα πραγματικά πνευματικά επιτεύγματα, και τα αντικαταστήσουν με την «σύγχρονη» επαίσχυντη επίδειξη της παρακμής και τη διαφθοράς.

Αποστολή της Εκκλησίας, είναι να ενθαρρύνει όσους εναντιώθηκαν στο κακό και να σταθεί δίπλα τους για την υπεράσπιση των αιώνιων χριστιανικών αξιών.

Ο μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος τελεώνει εκφράζοντας  την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους πολίτες της πόλης, οι οποίοι ύψωσαν τη φωνή τους κατά της ανηθικότητας και δήλωσαν την ετοιμότητά τους να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την οικογενειακή αγάπη μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας και τα θεμέλια της ηθικής.. 


ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23336:filippoupole%CE%BFs&catid=288:eipan&Itemid=787

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου