Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !!!

Πώς διαμόρφωσαν τον κόσμο μας τα παιχνίδια της φύσης; Δείτε τα πιο παράξενα φυσικά θαύματα...

Ημερομηνία: 12 Μαρτίου 2013
Πως διαμορφωσαν τον κοσμο μας τα παιχνιδια της φυσης; Δειτε τα πιο παραξενα φυσικα θαυματα...
Αυτά τα εκπληκτικά φυσικά θαύματα αποδεικνύουν ότι η Μητέρα Φύση μπορεί να κατάπληξη και τους πιο έμπειρους ταξιδιώτες...
Είναι πολύ μακριά από τα στερεοτυπικά τοπία των καθαρών μπλε λιμνών, πράσινων λόφων, και των παραλίων με τη λευκή άμμο που εμπνέουν τους περισσότερους ταξιδιώτες-και αυτός είναι ο λόγος που κάνει τα περίεργα θαύματα της φύσης όπως η πολύχρωμη κουκιδωτή λίμνη τόσο συναρπαστικά.
Ένα σπήλαιο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μεγαλώνει κρυστάλλους στο μέγεθος τετραωρόφου κτιρίου, μια λίμνη στο χρώμα της φράουλας, και ένας παγετώνας που φαίνεται να αιμορραγεί, ακούγονται σαν να είναι από άλλο πλανήτη, αλλά μπορείτε να τα δείτε ακριβώς εδώ στη γη.


Spotted Lake, Καναδάς

Μαρμάρινες Σπηλιές, Χιλή
Μαρμάρινες Σπηλιές, Χιλή

Για δισεκατομμύρια χρόνια, ο πλανήτης μας είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Άνεμος, νερό, πίεση, ανόργανα άλατα, θερμότητα, και λιγότερο κατανοητές δυνάμεις σχηματίζουν και διαμορφώνουν το περιβάλλον μας, σφυρηλατούν σπήλαια και φαράγγια, πλημμυρίζουν και η ξηραίνουν λίμνες, δίνουν σχήμα σε βουνά, μετατοπίζουν ακτές, μετακινούν το έδαφος κάτω από τα πόδια μας, και δημιουργούν κάθε είδους περίεργων σχηματισμών.


Λίμνη Retba, Σενεγάλη
Πολύ πριν οι επιστήμονες μπορούσαν να προσφέρουν εξηγήσεις για τα πιο περίεργα φυσικά επιτεύγματα στον κόσμο, οι ντόπιοι είχαν τις δικές τους ιδέες. Ένας θρύλος των Μαορί λέει ότι οι τεράστιες πέτρες που βρέθηκαν στην παραλία Μοερακι της Νέας Ζηλανδίας είναι ξηρές κολοκύθες και γλυκοπατάτες από το ναυάγιο ενός μυθολογικού κανό, ενώ η ιρλανδική λαογραφία αποδίδει τη δημιουργία του γιγάντιου λιθόστρωτου μονοπατιού, σε μια διαμάχη που εξαπλώθηκε πέρα από τη θάλασσα μέχρι Σκωτία.


Φαράγγι Asbyrgi, Ισλανδία
Τέτοιοι παράξενοι σχηματισμοί είναι, στην πραγματικότητα, το αποτέλεσμα της συνεργασίας του χρόνου και της πίεση εναντίον του εδάφους και των βράχων, μια αργή και μεθοδική διαδικασία που παράγει αποτελέσματα που κόβουν την ανάσα. Άλλοι είναι το αποτέλεσμα μιας αιφνίδιας και δραματικής αλλαγής των συνθηκών.
Δείτε τις εικόνες και πάρτε τη ξενάγηση μας στα τα πιο παράξενα θαύματα της φύσης ως έναυσμα να κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για αυτό που οι ισχυρές πλανητικές δυνάμεις μπορούν να κάνουν στη συνέχεια.


Salar de Uyuni, Βολιβία


Πίσινες Τραβερτίνης, Pamukkale, Τουρκία


Κινούμενες Πέτρες, Racetrack Playa, Καλιφόρνια, ΗΠΑ


Λεύκη Έρημος, Αίγυπτος


Παραλία Moeraki, Νέα Ζηλανδία


Caño Cristales Ποτάμι, Κολομβία

Το Πέτρινο Δάσος, Shilin, Κίνα


Καταρράκτες από Αίμα, Ανταρκτική


Γιγάντιο Πέτρινο Μονοπάτι, Ηνωμένο Βασίλειο


Το Κύμα, Coyote Buttes, Αριζόνα, ΗΠΑ

Ρεπορτάζ-Κείμενο: Μαρία Χαιρέτη

ΠΗΓΗ:   http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=11443

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου