Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ!! - Ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός 8,2 Ρίχτερ κλονίζει την Ανατολική Ρωσία


 
Ισχυρότατος υποθαλάσσιος σεισμός κλόνισε σήμερα την Χερσόνησο της Kamchatka στην Ανατολική Ρωσία, δίχως να υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματαΤο επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη Θάλασσα Okhotsk στα δυτικά της Kamchatka, με εστιακό βάθος 600 χιλιομέτρων υπό της θαλάσσης. 

Ο
Anatoly Tsygankov του κρατικού φορέα περιβαλλοντικής επιτήρησης Roshydromet δήλωσε προς τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης: «Οι δονήσεις από τον σεισμό έγιναν αισθητές στην Nizhny Novgorod, τη Μόσχα και την Ευρώπη, και ειδικότερα στη Ρουμανία.. Στην πραγματικότητα, σείστηκε όλη η ήπειρος..” 


Αμέσως μετά τον σεισμό εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στην περιοχή Sakhalin, αλλά ο συναγερμός άρθηκε στα αμέσως επόμενα λεπτά.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των Η.Π.Α (σ.σ.
pentapostagma.gr  - US Geological Survey (USGS) o σεισμός ήταν μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με τις Ρωσικές αρμόδιες αρχές να υπολογίζουν το μέγεθος στους 6,7 βαθμούς της ίδιας κλίμακας. 

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στην πόλη
Petropavlovsk-Kamchatsky, η οποία είναι η κύρια πόλη της Χερσονήσου της Kamchatka Peninsula, και στη Νήσο Sakhalin, όπου «φιλοξενείται» το μεγαλύτερο πρόγραμμα υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρωσία.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή του σεισμού:



pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου