Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ένταση και πρόταση μομφής κατά Μαρκογιαννάκη στην προανακριτική (upd)

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της Λίστας Λαγκάρντ κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης μετά την αφαίρεση του δικαιώματος να κάνει ερωτήσεις.

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της Λίστας Λαγκάρντ, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Νωρίτερα ο κ. Μαρκογιαννάκης προχώρησε στην αφαίρεση του δικαιώματος να κάνει ερωτήσεις ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πέταξε ποτήρια, έσπασε μικρόφωνα και χαρακτήρισε "γελοίο και χοντρό" τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κασιδιάρης τόνισε πως αντί ο πρόεδρος της Προανακριτικής να ανακαλέσει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την Επιτροπή που έκανε ο κ. Βενιζέλος, διέταξε την απαγόρευση κατάθεσης ερωτήσεων από μέρους του, ενέργεια την οποία θεωρεί παράνομη και αντικανονική.

Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να δήλωσε εντός της Επιτροπής ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον προκάλεσε με τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα περί τεστοστερόνης και την κλήση, σύμφωνα με τον βουλευτής της Χρυσής Αυγής, της αστυνομίας και της ασφάλειας της Βουλής.

"Εσύ έχεις έλλειψη τεστοστερόνης γι' αυτό ανεβαίνεις στο βήμα της Βουλής και λες άντε καλέ" του απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε ανοησίες και γελοιότητες τα όσα έχουν λεχθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας "εγώ δεν είμαι απατεώνας και λαμόγιο" ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές στη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς τον φασίστα.

Ο διάλογος Βενιζέλου-Κασιδιάρη-Μαρκογιαννάκη

Κασιδιάρης: Θέλω να καταγγείλω ότι ο κ. Βενιζέλος μιλάει προσβλητικά για τα μέλη της Προανακριτικής. Εσύ δεν έχεις τεστοστερόνη που ανεβαίνεις στο βήμα και λες «άντε καλέ».

Βενιζέλος: Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω τέτοιες σεξιστικές συμπεριφορές. Κύριε Πρόεδρε προστατεύστε με..

Κασιδιάρης: Εγώ είμαι άνδρας, δεν είμαι λαμόγιο, δεν είμαι απατεώνας εγώ.

Βενιζέλος: Είσαι όμως φασίστας. Η Βουλή δεν μπορεί να έχει διάλογο με τέτοιες ναζιστικές συμπεριφορές.

Κασιδιάρης: (Αρχίζει να χτυπάει με ένταση το χέρι στο έδρανο, πετάει το ποτήρι, σπάει το μικρόφωνο) Σκάσε, είσαι γελοίος, χοντρός.

Βενιζέλος: Κύριε πρόεδρε, προστατεύστε με.

Μαρκογιαννάκης: (προς Κασιδιάρη) Σας αφαιρώ το λόγο, δεν έχετε το λόγο...

Όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής καταδίκασαν τη συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη.

Νωρίτερα η συνεδρίαση είχε διακοπεί για 15 λεπτά, καθώς σημειώθηκε έντονο επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη όταν ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, σχολιάζοντας τις ερωτήσεις του.

Εν τω μεταξύ, αναφορικά με την κατάθεση του κ. Βενιζέλου, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε στην Επιτροπή πως πήρε το επίμαχο στικάκι από τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ τον Αύγουστο του 2011 διαψεύδοντας τα όσα κατέθεσε ο κ. Διώτης.

Αναφορικά με τα E mail που παρουσιάστηκαν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές κατά των κυρίων Διώτη, Μπίκα και Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι "κάποιοι πίσω από την πλάτη μου με αγνοούσαν και καθόριζαν τη διαχείριση της λίστας".

Φέρεται επίσης να υποστήριξε πως δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το ΣΔΟΕ δεν είχε κανένα αντίγραφο εκείνη την περίοδο και δεν προχωρούσε στις ενέργειες για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σχετικά με τις κατηγορίες που του αποδίδονται ότι ήθελε να αποφύγει να δώσει ονόματα γνωστών επιχειρηματιών που βρίσκονταν στη Λίστα Λαγκάρντ επισήμανε πως αν όντως απέφευγε κάτι τέτοιο, τότε δεν θα έδινε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα 54.000 ονόματα στην οποία περιέχονται κοινά ονόματα με τη λίστα Λακάρντ κι ακόμη περισσότερα.

skai.gr

ΠΗΓΗ:   http://himaira.blogspot.com/2013/04/upd.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+himaira+%28Himaira%29&utm_content=Yahoo!+Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου