Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

H Goldman Sachs...«κυβερνά» και στο Λονδίνο



Ο τραπεζικός κολοσσός Goldman Sachs προτίθεται να δαπανήσει 130.000 λίρες για το κλείσιμο της κυκλοφορίας ενός πολυσύχναστου δρόμου στο Λονδίνο,  έπειτα από συνεχή παράπονα ότι «τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα του προσωπικού».

  Το σημείο του δρόμου όπου δημιουργούνται τα περισσότερα ατυχήματα είναι πλέον κλειστό έπειτα από απόφαση του City of London Corporation, εν μέσω και της συνολικότερης αύξησης των ατυχημάτων με θύματα ποδηλάτες και πεζούς. 

Οι οδηγοί ταξί και ορισμένοι κάτοικοι αντιτίθενται στο κλείσιμο της κυκλοφορίας της Οδού Stonecutter, που αποτελεί ένα πολυσύχναστο οδικό πέρασμα. Οι δημοτικές αρχές έχουν πλέον αποκόψει την κυκλοφορία στο ένα τέρμα της οδού – την διασταύρωση δηλαδή με την Οδό Farringdon – μετατρέποντάς την σε ποδηλατόδρομο διπλής κυκλοφορίας. 

Τα επίσημα έγγραφα αναφέρουν ότι οι αξιωματούχοι που διαχειρίζονται τις δημοτικές υποθέσεις αποφάσισαν να διακόψουν την κυκλοφορία στο τμήμα της οδού «έπειτα από αίτημα της Goldman Sachs και τις ανησυχίες που εξέφρασε για την ασφάλεια των πλέον ευάλωτων χρηστών του δρόμου (σ.σ. pentapostagma.gr συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και μελών του προσωπικού της τράπεζας που έχει την έδρα της στο Shoe Lane) συμφωνώντας στην χρηματοδότηση του προγράμματος”. Η Goldman Sachs προέβη στη δαπάνη “100,000 λιρών για την αρχική χρηματοδότηση του έργου”, που αναμένεται να κοστήσει συνολικά 130.000 λίρες. 
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου