Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ... ΓΙΑΤΙ ;;; ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ 'Η ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ ;;;

ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 150.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ALTER ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ


15Να πληρώσει πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ καλείται να πληρώσει τελεσίδικα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Alter Κων. Γιαννίκος, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς σύμφωνα με αυτή ο σταθμός παραβίασε την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή μητροπολίτη.
Πρόκειται για πρόστιμο που είχε επιβάλει το 2005 το ΕΣΡ γιατί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της 1ης Φεβρουαρίου 2005 ο παρουσιαστής αναφέρθηκε... “σε σκάνδαλο που συνετάραξε την Εκκλησία όταν πρώην μητροπολίτης είχε παρουσιάσει στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος μαγνητοταινία με προκλητικά ερωτικούς διαλόγους, μεταξύ άλλου μητροπολίτου και ενός 20χρονου νεαρού”.

Η διοίκηση του σταθμού είχε προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί το πρόστιμο όμως το Δ' Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο πρόεδρος του Alter.

Κατά το ΣτΕ το πρόστιμο επιβλήθηκε για παράβαση του άρθρου 9 του Συντάγματος και το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που καθιερώνει το απαραβίαστο της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, καθώς και για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας (Ν. 2328/1995, Π.Δ. 77/2003, κ.λπ.). 


ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19303:ametaklito-pro&catid=99:nea&Itemid=369

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου