Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Την σίτιση χιλιάδων μαθητών ,ανέλαβε η Εκκλησία! Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος


Την σίτιση χιλιάδων μαθητών στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανέλαβε από σήμερα η Φιλανθρωπική Οργάνωση «Αποστολή» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδεία.
Το γιατί το εξήγησε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος μετά από την σχετική συμφωνία που υπέγραψε με τον υπουργό Παιδείας:


“Έχει γίνει πολύς λόγος για τα παιδιά των σχολείων μας, τα οποία φεύγουν νηστικά πολλές φορές από το σπίτι τους, διότι η οικογένεια έχει οικονομικές ανάγκες. Ως αποτέλεσμα είναι τα παιδιά αυτά να υποφέρουν και να μην αποδίδουν στο σχολείο. Όλοι μας αισθανόμαστε ότι αυτή η στέρηση των παιδιών πρέπει να καλυφθεί από δικές μας φροντίδες”. 
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και υπέγραψε, εκ μέρους της Αποστολής, σύμφωνο συνεργασίας με τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στο οποίο προβλέπεται η παροχή δυο χιλιάδων πακέτων τροφίμων σε οικογένειες που ζούνε στα όρια της φτώχειας, σε μηνιαία βάση.
Η Αποστολή,  μέσω ειδικά διαμορφωμένου προγράμματος,   με την επωνυμία "Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές", θα προσφέρει στήριξη στις οικογένειες των μαθητών που έχουν προβλήματα σίτισης, με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να εξασφαλιστεί η ανωνυμία τους, η αξιοπρέπειά τους και η μη διατάραξη των σχέσεων που έχουν αναπτύξει στο σχολικό περιβάλλον, αλλά παράλληλα και η επίλυση του προβλήματος στην πηγή του, καθώς ένας υποσιτιζόμενος μαθητής δηλοί την ύπαρξη μιας ολόκληρης οικογένειας που υποσιτίζεται. 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, το Υπουργείο Παιδείας θα επιλέγει τις κατάλληλες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα εντάσσονται στις ακολουθούμενες δράσεις.
Την ευθύνη της διανομής των δεμάτων τροφίμων  στις σχολικές μονάδες φέρει η  ΑΠΟΣΤΟΛΗ,  ενώ  τη διανομή των δεμάτων στις οικογένειες των μαθητών φέρει η κάθε σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας    ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  η οποία  θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

OnAlert.gr

1 σχόλιο:

  1. Την ώρα που το κράτος βουτάει ακόμα και τις τρύπιες δεκάρες, η Εκκλησία ταΐζει τους μαθητές των σχολείων. Παρόλα αυτά, τα κανάλια του Μνημονίου συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη και να συκοφαντούν την Εκκλησία με ό,τι βρουν. Ακόμα και το ότι φταίει για την κατάρρευση της οικονομίας της Κύπρου επειδή η Μονή Βατοπεδίου πήρε ένα δάνειο από τη Λαϊκή Τράπεζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή