Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΑΙΣΙΑ ΕΚΒΑΣΗ: ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ!


1Όπως μετέδωσε, πριν από λίγο, το Αραβικό Πρακτορείο "Αλ αραμπίγια", οι απαγωγείς άφησαν ελεύθερους τον Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλο και τον Συροορθόδο Επίσκοπο Ιωάννη.
Αλλά και το πρακτορείο Reuters που επικαλείται πηγές από το Πατριαρχείο Αντιοχείας επιβεβαιώνει την είδηση.


Διαβάστε το χρονικό της απελευθέρωσης τους...
Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί χθες στην επαρχία του Χαλεπίου, στην βόρεια Συρία, αναφέρει η οργάνωση "l'Œuvre d'Orient" σε ανακοίνωσή της η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση αυτή αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.
Νωρίτερα σήμερα η συριακή αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει την Δαμασκό ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δική της ανάμιξη.

Η απαγωγή των δυο υψηλόβαθμων Σύρων Επισκόπων, του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Γρηγορίου Ιωάννη Ιμπραήμ, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.


ΠΗΓΗ:    http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20125:aiia-ekbai-oi&catid=99:nea&Itemid=369

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου