Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΕΡΑΚΗΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ (VIDEO)


1Της Ελισάβετ Παπανικολάου 

Στα Τρίκαλα βρέθηκε χθες ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής –Χριστιανική Παιδαγωγική της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Ηρακλής Ρεράκης, προσκεκλημένος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, προκειμένου να είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με αφορμή την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Μητρόπολης, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιου, του βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ Ηλία Βλαχογιάννη, του Περιφερειακού Συμβούλου Γιώργου Τσίγκα και του Διευθυντή της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων Θεόδωρου Τσέλιου, ο κ. Ρεράκης, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ανέλυσε το θέμα «Ορθοδοξία και σύγχρονη θρησκευτική αγωγή», χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτο» και ενέργειας που «καταστρέφει την θρησκευτικότητα 8χρονων παιδιών», το Πρόγραμμα Σπουδών που συνέγραψε 15μελής ομάδα μη ειδικών το 2011 όπου «με μεθοδευμένη και σκόπιμη ενέργεια, ξεφύτρωσε ένα πρόγραμμα με στόχο την αποδόμηση των ιερών και οσίων των παιδιών με τον χειρότερο παιδαγωγικό τρόπο, καθώς στοχεύουν στην σύγχυση των παιδιών, διδάσκοντας ταυτόχρονα 6 Ανατολικές θρησκείες και τον Χριστιανισμό σε 3 εκδοχές, Ορθοδοξία, Παπισμό και Προτεσταντισμό».

Όπως τόνισε ο κ. Ρεράκης, είναι σαν να ζητούν μέσα από την διδασκαλία 9 γλωσσών να μάθουν τα παιδιά τα Ελληνικά»…
Το πρόγραμμα είναι σε πειραματική φάση σε 120 περίπου σχολεία της χώρας και από τον Σεπτέμβριο του 2013 στοχεύει να επεκταθεί σε όλα τα Σχολεία της χώρας.
«Ζητάμε την επαναφορά του μαθήματος των Θρησκευτικών όπως ήταν και να σταματήσει αυτή η προσπάθεια δήθεν να κατανοήσουν 8χρονα παιδιά και να αφομοιώσουν τόσες έννοιες θρησκευτικές μέσα από τον Ιουδαϊσμό, το Ισλάμ, τον Ινδουισμό, τον Βουδισμό, τον Ταοϊσμό και τον Κομφουκιανισμό που διδάσκονται ταυτόχρονα με τον Χριστιανισμό στις 3 του εκδοχές. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση και της Εκκλησίας, αλλά και των γονέων μπροστά σε αυτή την φανερή προσπάθεια αποδόμησης των ιερών και οσίων των παιδιών», ανέφερε ο κ. Ρεράκης.


Δείτε το βίντεο:   http://www.youtube.com/watch?v=hIXUCrFT1i4&feature=player_embedded

ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18560:iraklis-rerakis&catid=288:eipan&Itemid=787


                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου