Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο ΣΕΒ. ΙΛΙΟΥ κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΝΑΣ



Ο ΣΕΒ. ΙΛΙΟΥ κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΝΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===================

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ ρεπορτάζ του κ. Σπύρου Παπαγεωργίου για την πανήγυρι για τον Άγιο Νικόλαο Πλανά στη Βουλιαγμένη της οποίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας:

“Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η πανήγυρη του Αγίου Νικολάου του Πλανά, στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου της οδού Βουλιαγμένης, στο ναό που υπηρέτησε για πολλά χρόνια και που σε αυτόν φυλάσσεται η ασημένια λάρνακα με τα λείψανά του και την Τιμία Κάρα του.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας συμπαραστατούμενος από πλήθος ιερέων. Πλήθη κόσμου και φέτος κατέκλυσαν τον ναό του Αγίου Ιωάννου για να τιμήσουν και να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Νικολάου του Πλανά. 

Στην σύντομη προσλαλιά του ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην καρποφόρο προσωπικότητα του Αγίου κάλεσε τον κόσμο να τον μιμηθεί. "Ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς προσφέρεται ως ακροθίνιον στο Θεό, δηλαδή προσφέρει ότι καλύτερο καρπό έχει. Και αυτή την απλή προσφορά του, ο Θεός την ανταποδίδει με το να προσελκύει τους ανθρώπους και να τους οδηγεί στη σωτηρία." 

Σε άλλο σημείο, ο κ. Αθηναγόρας, πρόσθεσε ότι "αυτό που ζητάει ο Θεός από εμάς, είναι να προσφέρουμε το δικό μας ακροθίνιο, τον δικό μας πρώτο καρπό και να τον εναποθέσουμε στα πόδια Του. Να Του προσφέρουμε τον πρώτο καρπό της ζωής και της υπάρξεώς μας, όπως έκανε ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς. Και προσφέροντας έτσι τον πρώτο καρπό στο Θεό και πατέρα μας, αυτός ο καρπός μεγαλώνει και δυναμώνει και γίνεται καρπός χάριτος και ευλογίας. Έτσι και ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς τόσα χρόνια μετά την κοίμησή του, μας προσελκύει με την ιερατική και ποιμαντική του προσφορά στο Θεό."

Πολύ ωραία όσα ανέφερε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος Ιλίου για τον μεγάλο αυτό σύγχρονο Αγιο της Εκκλησίας μας.

Ας μας επιτρέψει κάποιες απορίες ο Σεβασμιότατος.

1.) Υποψιαζόμαστε ότι ο Σεβασμιότατος δεν  θεωρεί χρήσιμο για τους πιστούς μόνον, αλλά και για τον ίδιο να έχει ως πρότυπό του τον Αγιο Νικόλαο Πλανά!

Σωστά;

2.) Εχει υπόψη του ο Σεβασμιότατος αν ο Αγιος Νικόλαος Πλανάς κούρευε τα μαλλιά και τα γένεια του όπως κάνει ο ίδιος;

3.) Εχει στοιχεία που να πείθουν ότι ο Αγιος Νικόλαος οδηγούσε αυτοκίνητο, κολυμπούσε στην παραλία, έκανε χιονοδρομίες κτλ. όπως κάνει ο Σεβασμιότατος;

4.) Μήπως ο Αγιος Ιλίου διαθέτει κάποια πειστική μαρτυρία ότι ο Αγιος Νικόλαος Πλανάς προσκάλεσε στον ναό του προφήτη Ελισσαίου ή και στο ναό του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού που λειτουργούσε, καρδινάλιους ή έστω φραγκοπαπάδες ή πάστορες, όπως έκανε ο Σεβασμιότατος Ιλίου, ο οποίος μάλιστα εξανάγκασε τους ιερείς του να συμμετάσχουν σε οικουμενιστικό εσπερινό με τους αιρετικούς;

5.) Μήπως ο Σεβασμιότατος Ιλίου μπορεί να στοιχειοθετήσει την κατηγορία εναντίον του Αγίου Νικολάου Πλανά ότι υπέσκαψε κάποιο  συνεφημέριό του για να πάρει τη θέση του, όπως έκανε ο ίδιος αφού τυγχάνει μοιχεπιβάτης της Μητροπόλεως Αττικής, ενώ ο νόμιμος και κανονικός της επίσκοπος ακόμη ζει;

Σεβασμιότατε! Συμμεριζόμαστε την αγάπη σας για τον Αγιο Νικόλαο Πλανά και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τον προβάλλετε ως πρότυπο στους πιστούς.

Μήπως δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να είναι πρότυπο ζωής και στη Σεβασμιότητά σας;

Δεν νομίζετε, Σεβασμιότατε, ότι προκαλείτε τους πιστούς όταν εσείς ένας μέχρι μυελού οστέων εκκοσμικευμένος, νεωτεριστής και Οικουμενιστής ιεράρχης, προβάλλετε ως πρότυπο ένα Αγιο, ο οποίος υπήρξε - έργω τε και λόγω - ο αντίποδας της δικής σας ζωής;
ΠΗΓΗ: http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4744.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου