Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Στην Ισπανία το κράτος σε προστατεύει από την έκτρωση εάν είσαι μαϊμού


Είναι πλέον ασφαλέστερο να είσαι μαϊμού στην Ισπανία - τουλάχιστον αν είσαι ένα από τα μεγαλύτερα είδη παρά άνθρωπος. Χάρη σε ένα νέο νόμο που ψηφίστηκε από το ισπανικό κοινοβούλιο και υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό Mariano Rajoy, οι ανθρωποειδείς πίθηκοι προστατεύονται από τη στιγμή της σύλληψης ενάντια σε άμβλωση και πειράματα με έμβρυα. Τα ανθρώπινα έμβρυα, από την άλλη πλευρά, παραμένουν απροστάτευτα και το αντικείμενο επιστημονικών ερευνών.

Για το λόγο αυτό μια ομάδα γορίλες συγκεντρώθηκε γύρω από το κτίριο που στεγάζεται το κυβερνών κόμμα, το Λαϊκό Κόμμα, την περασμένη εβδομάδα. Ήταν εκεί για να γιορτάσουν αυτήν την ιστορικήνομική και πολιτική νίκη τους, και να ρωτήσουν γιατί τα ανθρώπινα μωρά εξακολουθούν να στερούνται της ίδιας προστασίας.

Ένας από τους γορίλες (ο οποίος είχε προφανώς καταφέρει να μιλά ανθρώπινα), επέκρινε την υποκρισία της παροχής στους ίδιους του δικαιώματος στη ζωή, ενώ αρνείται το ίδιο επίπεδο προστασίας στον Homo Sapiens. «Η κυβέρνηση κωφεύει στη φωνή εκατομμυρίων Ισπανών, που ήδη ζητούν την κατάργηση του νόμου για τις αμβλώσεις», διακήρυξε, χτυπώντας το στήθος του. «Αλλά ίσως ο Rajoy ανταποκρίνεται περισσότερο στο κάλεσμα της φύσης».

Ενώ η σύναξη των γορίλων συνέχιζε να ουρλιάζει και να ξύνεται, ο ηγέτης γορίλλας εξήγησε βγήκαν στο δρόμο να ζητήσουν από τον Rajoy «να εκπληρώσει την υπόσχεση της προεκλογικής του εκστρατείας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψη και την υποστήριξη της μητρότητας και της οικογένειας». Και (ο ηγέτης γορίλας) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχει τίποτα πιο άγριο ​​και απάνθρωπο από την άμβλωση».

Φυσικά, οι διαδηλωτές δεν ήταν πραγματικοί γορίλες, αλλά ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού από την ισπανική ‘Asociación Derecho a Vivir(που σημαίνει Ένωση για το Δικαίωμα στη Ζωή).

Ο Ignacio Arsuaga, πρόεδρος της ένωσης, κάλεσε τον πρόεδρο Rajoy να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας και να ανατρέψει το νόμο για τις αμβλώσεις που ψηφίστηκε από τον Σοσιαλιστή προκάτοχό του. Ο Arsuaga σημείωσε ότι «απλά δεν έχει κανένα νόημα ο νόμος να προστατεύει τις ζωές πολλών ειδών ζώων αλλά να μην έχει εφαρμογή στον άνθρωπο».
 
Η προστασία της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψη έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του ισπανικού λαού, συνέχισε ο Arsuaga, τονίζοντας ότι πάνω από 400.000 Ισπανοί έχουν ήδη υπογράψει μια αίτηση ζητώντας την κατάργηση του νόμου για τις αμβλώσεις (φώτο από ογκώδεις διαδηλώσεις κατά των αμβλώσεων). "Εξαιτίας αυτού του νόμου 300 αγέννητα μωρά πεθαίνουν με βίαιο θάνατο κάθε μέρα στην Ισπανία - πάνω από εκατό χιλιάδες το χρόνο - και αυτό είναι κάτι που μια δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει», δήλωσε ο Arsuaga.

Ο Ισπανός Υπουργός Δικαιοσύνης Alberto Ruiz-Gallardón έχει υποσχεθεί να παρουσιάσει ένα νομοσχέδιο κατάργησης της άμβλωσης πριν από το τέλος του Μαρτίου. "Εμείς και εκατομμύρια Ισπανοί ζητούμε αυτές οι υποσχέσεις να τηρηθούν»,πρόσθεσε ο Arsuga.

Σχ. ΚΟ: Επικροτώ αυτήν την έξυπνη ακτιβιστικού τύπου διαμαρτυρία των Ισπανών για ένα ζήτημα πραγματικά «ζωής και θανάτου», όπως είναι οι αμβλώσεις (σε συνδυασμό με τον θάνατο της οικογένειας, την υπογεννητικότητα και την λαθρομετανάστευση). Για χίλια δύο θέματα οι Έλληνες ή κάποια μερίδα τους τουλάχιστον, βγαίνει στους δρόμους και φωνάζει. Για «δικαιώματα», για μισθούς, για ομάδες κλπ. Το ότι πεθαίνουμε σαν λαός (βλ. εδώ) δεν φαίνεται να συγκινεί κανέναν... Πολύ θλιβερή και ανατριχιαστική αυτή σιωπή. Από τον τύπο, τα κόμματα και ιδιαίτερα από κάποιους «ταγούς»...

πηγή http://redskywarning.blogspot.com/2013/02/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου