Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΡΕ, ΚΑΤΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ... !!!

Παγκόσμια η απορία για το τι ακριβώς διδάσκει ο Παπανδρέου στο Χάρβαρντ


Μονάχα ως ωδή στο αυτονόητο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το άρθρο του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου FOX NEWS το οποίο στέκεται εξαιρετικά κριτικά απέναντι στην απόφαση του School of International and Public Affairs, του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, να φέρει τον Γιώργο Παπανδρέου να …διδάξει περί της οικονομικής κρίσης!

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα το οποίο, μέσω του διαδικτύου, έχει ταξιδέψει ανά την υφήλιο, εμφανίζει την όλη υπόθεση ως ανέκδοτο λέγοντας «Έλληνας πρώην Πρωθυπουργός θα διδάξει για την Οικονομική Κρίση»…

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται πως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το εν λόγω Πανεπιστήμιο χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως ένα «ζωντανό εργαστήριο για τις βασικές προκλήσεις της παγκόσμιας δημόσιας πολιτικής» και ο Πρύτανης εμφανίζεται …ανυπόμονος να μάθει από τον Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με την λήψη αποφάσεων στο υψηλότερο επίπεδο».

Και φυσικά ο αρθρογράφος του FOX «αναρωτιέται» ό,τι αναρωτιέται και ο τελευταίος έλληνας, το πώς δηλαδή είναι δυνατόν να καλείς κάποιον να διδάξει για την κρίση όταν αυτός είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε ένα τεράστιο μέρος της ευθύνης για μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία του κόσμου.

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του Lachman από το Competitive Enterprise Institute ο οποίος είπε «δεν ξέρω τι πρέπει να διδάξει ο Παπανδρέου πάντως σίγουρα κάτι το οποίο δεν θάπρεπε ποτέ να διδάξει θα ήταν διαχείριση κρίσεων και οικονομίας»…



Το ακριβές δημοσίευμα του FOX News

O Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός που ήταν στο τιμόνι της Ελλάδας όταν τσακίστηκε πάνω στα βράχια της δημοσιονομικής καταστροφής, βρήκε μια δουλειά, να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Columbia, από όλα τα πράγματα, το πώς να διαχειρίζεσαι μια οικονομική κρίση.

Το Ivy League School το ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι ένα «ζωντανό εργαστήριο» για τις βασικές προκλήσεις της παγκόσμιας δημόσιας πολιτικής. Ο Παπανδρέου, ο οποίος ηγήθηκε της Ελλάδας από τον Οκτώβριο 2009 έως το Νοέμβριο του 2011, διδάσκει ένα μάθημα σχετικά με την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση και θα δώσει μια διάλεξη την Τετάρτη με θέμα «Bailouts and Ballots: Οι Νέες Προκλήσεις για τη Δημοκρατία και την υπόθεση της Ευρώπης».

Φέρνοντας στον άνθρωπο που κυβερνούσε την Ελλάδα, όταν η οικονομία της συνετρίβει - και στη συνέχεια πήγε ικετεύοντας για διασώσεις - ορισμένοι άρχισαν να επικρίνουν εκ των υστέρων το σχολείο του Μανχάταν.

Πολύ πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Παπανδρέου, του οποίου ο πατέρας και ο παππούς ήταν επίσης πρωθυπουργοί, υπήρξε επίσης κορυφαίος ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος του οποίου οι πολιτικές οδήγησαν σε μετάσταση τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

 «Είναι θετικό το γεγονός ότι οι φοιτητές θα λάβουν γνώση από πρώτο χέρι, από κάποιον που ήταν μέσα στην κατάσταση", δήλωσε ο Matthew Melchiorre, ειδικός σε θέματα ευρωπαϊκών οικονομικών υποθέσεων στο Competitive Enterprise Institute. "Αλλά πρέπει επίσης να λάβουν υπόψιν τους το γεγονός ότι το κόμμα του, είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός υπερβολικού κράτους , κάτι που έγινε πρόβλημα από το 1981. Οι μη βιώσιμες υποσχέσεις του κόμματός του προς τον ελληνικό λαο, έχουν τώρα επιπτώσεις. Και αυτός συμμετείχε άμεσα στην δημιουργία όλων των προβλήματων που έχει η Ελλάδα σήμερα».

Για το Κολούμπια, ο κ. Παπανδρέου είναι περισσότερο ένα τρόπαιο παρά ένας καθηγητής, σύμφωνα με τον Desmond Lachman από το American Enterprise Institute. Στην πραγματικότητα, είπε ο Lachman, θα έχει μάλλον περισσότερα προσόντα για να διδάξει τι δεν πρέπει να κάνουν.

«Δεν έχω καμία ιδέα για το τι πρόκειται να διδάξει ο Παπανδρέου», δήλωσε ο Lachman. Αλλά ένα πράγμα που δεν θα πρέπει να διδάξει, είναι το πώς να διευθύνεις μια οικονομία. Μπορεί να θέλει να τους διδάξει πώς να οδηγούν μια οικονομία στην καταστροφή.

Το μεγαλύτερο λάθος του Παπανδρέου, είπε ο Lachman, ήταν ότι απέτυχε να αναγνωρίσει ότι το χρέος- μαμούθ της Ελλάδας, δεν ήταν βιώσιμο.

Αντί να εξέλθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να βάλει τα δημοσιονομικά του έθνους του σε τάξη, ο κ. Παπανδρέου συνέχισε τις ίδιες πολιτικές μέχρι που η βόμβα του χρέους της Ελλάδας, έγινε πρόβλημα ολόκληρης της ΕΕ. Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Παπανδρέου ενέδωσε στον απαιτήσεις της ΕΕ για τα μέτρα λιτότητας που τώρα τον κάθιστούν εξαιρετικά αντιδημοφιλή.


Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου