Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝ ΕΙΝ΄ ΕΤΣΙ, ... ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ !!! ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ !!!

Έρευνα: Οι βαφές μαλλιών μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο στον εγκέφαλο

Εκατοντάδες εκατομμύρια γυναίκες χρησιμοποιούν βαφές μαλλιών για να αλλάξουν το look τους. Ωστόσο, έρευνες δείχνουν πως οι βαφές αυτές μόνο αθώες δεν είναι.

Σε πολλές βαφές υπάρχουν αμίνες δευτέρου βαθμού, ενώ διάφορα πακέτα βαφής περιέχουν ποικιλία χημικών ουσιών. Οι ερευνητές αναφέρουν πως είτε οι βαφές που χρησιμοποιούν στο σπίτι, είτε οι πανάκριβες βαφές των κομμωτηρίων είναι το ίδιο επιβλαβείς για το κεφάλι.Οι αμίνες μπορούν να αντιδράσουν με διάφορα συστατικά του αέρα, αλλά και με τον καπνό από τα τσιγάρα και να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στον γυναικείο εγκέφαλο. Οι αμίνες έχουν την ικανότητα να παραμένουν στο κεφάλι από μήνες ολόκληρους έως και χρόνια.

Δεν είναι οι πρώτη φορά που τα εν λόγω προϊόντα κατηγορούνται ως υπεύθυνα για την εμφάνιση καρκίνου. Παλαιότερα, αντίστοιχες έρευνες έχουν καταδείξει την πρόκληση καρκίνου του μαστού, όγκων, λευχαιμίας και άλλων μορφών της ασθένειας αυτής. Οι γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους περισσότερες από εννιά φορές τον χρόνο, έχουν 60% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο στο αίμα τους.

Οι βιομηχανίες παραγωγής βαφών, όπως αναμενόταν, βέβαια, απέρριψαν τα ενδεχόμενα αυτά, τι κι αν προέρχονται από επιστημονικά τεκμηριωμένες πηγές. Ο τζίρος από τις πωλήσεις βαφών ξεπερνάει τα 400 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Πηγή: to-kounavi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου