Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ... ΚΑΠΟΙΩΝ !!!

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου δίπλα στους άπορους.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 21:57
 
Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου δίπλα στους άπορους.
50.000 ευρώ κάθε μήνα προσφέρει η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την ενίσχυση των συσσιτίων της αγάπης στους συνανθρώπους μας. Την ίδια ώρα όμως βοηθάει σημαντικά και στα συσσίτια μητροπόλεων σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας χιλιάδες κοτόπουλα για το καθημερινό φαγητό των άπορων ενοριτών.
Ξεκίνησε λοιπόν από σήμερα άλλη μια πράξη αγάπης από την Ιερά Μονή μετά από συνεννόηση με τις ίδιες τις μητροπόλεις αλλά και την επιθυμία της να συμβάλει στην προσπάθεια που γίνεται για να βοηθηθούν οι Έλληνες .
Μερικές από τις μητροπόλεις που λαμβάνουν αυτό το σημαντικό βοήθημα και συνεργάζονται με την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου γι αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η ελληνική οικογένεια είναι :

Η Ιερά μητρόπολη Βέροιας , Νεαπόλεως, Ελευθερουπόλεως, Δημητριάδος ,Πατρών, Λαρίσης, Φλωρίνης.
Φτάνει μόνο να σημειώσουμε ότι 10.000 άτομα από 73 σημεία της Αθήνας τρέφονται από αυτά τα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενώ μόνο από το κεντρικό σημείο της οδού Σοφοκλέους τρέφονται 1500 συμπολίτες μας.

Αν και είναι τραγικό να σκέφτεται κανείς ότι ολόκληρες οικογένειες ,παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι άνθρωποι και ασθενείς στέκονται στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό στην Ελλάδα του 2013, το αισιόδοξο είναι ότι σε αυτήν την δύσκολη στιγμή της Ελλάδας υπάρχει τουλάχιστον η εκκλησία και τα μοναστήρια που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να εξαθλιωθούν και να πεινάσουν.

Εδώ θυμόμαστε και τα λόγια του Θεόπνευστου γέροντος Πορφύριου που είχε πει : « Θα έρθουν δύσκολοι καιροί και ο κόσμος θα χρειαστεί φροντίδα από τα μοναστήρια.»

Είναι αυτές οι στιγμές που ο άνθρωπος δεν νιώθει μόνος όσο χτυπημένος κι αν είναι από την καθημερινότητα και τα οικονομικά προβλήματα στην εποχή της κρίσης.

Η πείνα είναι ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος και γι αυτό ακριβώς η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου ,η αρχιεπισκοπή Αθηνών , μητροπόλεις και γενικότερα η εκκλησία στέκονται δίπλα στον άνθρωπο που έχει ανάγκη από τα βασικά αγαθά επιβίωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντως η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου προσπαθεί να συνδράμει όσο το δυνατό περισσότερο της επιτρέπεται οικονομικά ,στην μεγαλοπρεπή κίνηση που γίνεται προς τον άνθρωπο εκφράζοντας έτσι γι άλλη μια φορά την ελεημοσύνη από την οποία πλημμυρίζονται οι πατέρες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που από την πρώτη στιγμή της κρίσης στάθηκαν δίπλα σε οικογένειες και ιδρύματα δίνοντας την δυνατότητα να επιβιώσουν και να σταθούν στα πόδια τους, παρά τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες που πέρασε η Ιερά μονή τα τελευταία χρόνια.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι οι άνθρωποι σε αυτές τις δύσκολες εποχές έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ την φροντίδα των μοναστηριών και της εκκλησίας  όχι μόνο για την επιβίωσή τους αλλά και σε πνευματικό επίπεδο. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου