Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

                                             Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΕ



                                                                                
                                                                                                              ΤΟΥ   ΝΙΚΟΛ.   ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ
 
Αγαπητέ μου εν Χριστώ πονεμένε αδελφέ,
Καταλαβαίνω τον πόνο σου γιατί πόνεσα κι εγώ πολύ. Βαρύς είναι ο σταυρός που σηκώνεις, αλλά όχι και ασήκωτος. Ναι, μη αμφιβάλλεις. Για σκέψου είναι ποτέ δυνατόν ο Θεός που έστειλε τον Υιόν Του τον μονογενή να γίνει άνθρωπος, να θλιβεί και να σταυρωθεί για τη σωτηρία μας, να επιτρέψει κάτι παραπάνω από τις δυνάμεις μας; Άκου τι λέει ο έμπειρος στις θλίψεις απόστολος Παύλος: «ο Θεός είναι άξιος εμπιστοσύνης και δεν θα μας αφήσει να πειρασθούμε παραπάνω από τις δυνάμεις μας, μαζί δε με τον πειρασμό θα δώσει και την έκβαση ώστε να μπορούμε να υπομείνουμε.

Σε βλέπω όμως να διερωτάσαι γιατί οι θλίψεις; Γιατί να πονώ; Αδελφέ μου, ο Θεός από την πολλή του αγάπη επιτρέπει τη θλίψη που περνάς. Όπως οι γιατροί με κατάλληλα φάρμακα επιδιώκουν τη θεραπεία του σώματος, έτσι και ο Πάνσοφος Ιατρός με κατάλληλες θλίψεις επιδιώκει τη θεραπεία και καλλιέργεια της αθάνατης ψυχής μας. Και όπως οι καλοί γονείς με διάφορα επιτίμια και τιμωρίες παιδαγωγούν τα παιδιά τους, έτσι και ο Ουράνιος Πατέρας μάς παιδαγωγεί με διάφορες θλίψεις προς το συμφέρον μας, για να γίνουμε μέτοχοι της αγιότητός Του.
Αδελφέ μου, η θλίψη που περνάς είναι ένδειξη ιδιαιτέρας αγάπης του Θεού, είναι ένδειξη ότι ο Θεός σε διάλεξε για τον ουρανό. Με τη θλίψη ο Θεός σε καλεί να αφήσεις τη γη και να στρέψεις όλη την προσοχή στον ουρανό, να αφήσεις τα μάταια και αμαρτωλά και να αγωνιστείς για τα πνευματικά και άγια, να αφήσεις το σύντομο παρών και να φροντίσεις για το αιώνιο μέλλον σου, να μισήσεις την αμαρτία και να ποθήσεις τη βασιλεία και τη δικαιοσύνη Του.
Δεν ξέρω ποιο δρόμο ακολουθούσες στη ζωή σου. Τώρα ο Θεός σε βάζει να βαδίσεις την τεθλιμμένη οδό που οδηγεί στην αιωνία ανάπαυση και μακαριότητα. Αλλά για να σου χαρίσει ο Θεός την αιωνία ζωή ζητά από σε να δείξεις υπομονή και εμπιστοσύνη στην αγάπη και την παντοδυναμία Του. Αλλά σ’ ακούω να λες είμαι αδύνατος, πού θα βρω υπομονή; Μόνο στον Εσταυρωμένο Λυτρωτή. Ο Ιησούς Χριστός σού προσφέρει τέσσερα πανίσχυρα πνευματικά φάρμακα. Πρώτον την προσευχή με την οποία θα μιλάς μαζί Του, δεύτερον το λόγο Του που πολύ θα σε ενδυναμώνει, τρίτον την εξομολόγηση με την οποία θα καθαρίζεται η ψυχή σου από τις αμαρτίες και τέταρτον τη θεία Κοινωνία, το Σώμα και το Αίμα Του που θα σου δίδει ανείπωτη χαρά. Εάν πάρεις αυτά τα φάρμακα θα έχεις κουράγιο και υπομονή, ειρήνη και χαρά, δύναμη και ελπίδα. Κι αν καμιά φορά ο πόνος γίνει πολύ πιεστικός σκέψου τι πέρασε ο Χριστός που ήταν αναμάρτητος. Μην ξεχνάς ακόμη ότι ο Χριστός είναι πάντα δίπλα σου και σε αγαπά.
Εύχομαι ο Θεός να σου δίδει υπομονή, να αγνίζει και φωτίζει την ψυχή σου και να σου χαρίσει την ουράνια  βασιλεία Του. Σε παρακαλώ να λες ένα Κύριε ελέησον και για μένα.
Με Αγάπη Χριστού
Ένας Χριστιανός αδελφό σου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου