Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΟΤΑΝ ΤΟ 'ΠΟΥΝ ΤΑ "ΑΦΕΝΤΙΚΑ" ... ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ !!!

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου με 265 «Ναι» - Μόλις 124 ψήφισαν την παραπομπή Βενιζέλου




Παραπομπή Παπακωνσταντίνου με 265 «Ναι» - Μόλις 124 ψήφισαν την παραπομπή Βενιζέλου

Ολοκληρώθηκε μόνο με την παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου στις 02:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής η διαδικασία σύστασης προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Βουλευτές όλων των κομμάτων υπερψήφισαν την πρόταση της κυβέρνησης, η οποία ήταν και η μόνη από τις επτά προτάσεις της όλης διαδικασίας εναντίον των τεσσάρων πολιτικών, που υπερψηφίστηκε.
Άρα η προανακριτική που θα συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες καλείται να διερευνίσει τις πιθανές ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της νόθευσης εγγράφου. Απορρίφθηκαν οι σε βάρος του κατηγορίες για υπεξαγωγή εγγράφου, άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή, πλαστογραφία και απιστία.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της διαδικασίας ήταν τα εξής:
Στην κάλπη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ψήφισαν 294 βουλευτές. Βρέθηκαν 286 έγκυρα, πέντε άκυρα και τρία λευκά
Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της νόθευσης εγγράφου υπερψήφισαν 265 βουλευτές, ενώ 6 ψήφισαν κατά και 3 παρών.
Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου, της πλαστογραφίας και της απιστίας υπερψήφισαν 129 βουλευτές, 26 ψήφισαν «όχι», ενώ τέσσερις ψήφισαν «παρών».
Την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου, της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή και της απιστίας υπερψήφισαν 110 βουλευτές, την καταψήφισαν 28, ενώ 3 ψήφισαν «παρών».
Στην κάλπη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ψήφισαν 225 βουλευτές. Βρέθηκαν 154 έγκυρα, 15 άκυρα, 56 λευκά
Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου και της απιστίας υπερψήφισαν 124 βουλευτές, «όχι» 24 και δύο «παρών».
Την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου, της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή και της απιστίας υπερψήφισαν 104, «όχι»23 και ένας «παρών.
Στην κάλπη για τον Λουκά Παπαδήμο ψήφισαν 221 βουλευτές. Βρέθηκαν 114 έγκυρα, 7 άκυρα και 111 λευκά
Την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου, της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή και της απιστίας υπερψήφισαν 63, την καταψήφισαν 34, ενώ έξι βουλευτές ψήφισαν παρών.
Στην κάλπη για τον Γιώργο Παπανδρέου ψήφισαν 224 βουλευτές. Βρέθηκαν 107 έγκυρα, 14 άκυρα και 103 λευκά
Την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου, της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή και της απιστίας υπερψήφισαν 80 βουλευτές, την καταψήφισαν 19 και παρών ψήφισαν οκτώ.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου