Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Βαρουφάκης: Έγινα διάσημος εξαιτίας της κατρακύλας της Ελλάδας

Είναι δυστυχές ότι έγινα διάσημος λέγοντας δυσάρεστα πράγματα. Η αναγνωρισιμότητά μου είναι συνδεδεμένη ιστορικά με μια κατρακύλα, εξηγεί ο οικονομολόγος- βεντέτα Γιάννης Βαρουφάκης...

«Συνδέθηκα με την κατρακύλα της Ελλάδας ενώ αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με την ποιότητά μου ούτε με τις δικές μου επιτυχίες ή αποτυχίες στον επιστημονικό τομέα», δηλώνει ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο περιοδικό Εψιλον της Ελευθεροτυπίας. 

Όταν τον κάλεσαν πριν από 1,5 χρόνο να κάνει μια εκπομπή στο BBC ο Γιάννης Βαρουφάκης απάντησε: «Σεισμολόγοι και οικονομολόγοι είναι εξίσου άχρηστοι στην πρόβλεψη. Μπορείς να προβλέψεις ότι θα γίνει σεισμός, όπως μπορείς να προβλέψεις ότι θα υπάρξει και οικονομική κρίση αλλά το θέμα είναι να προβλέψεις πότε, πού και ποιά θα είναι η ένταση, ποιό θα είναι το αποτέλεσμα», αναφέρει και προσθέτει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχει προβλεφθεί ούτε σεισμός ούτε οικονομική κρίση.  

Ο κ. Βαρουφάκης στη συνεντευξή του εξηγεί και πώς γνώρισε τον πρώην Πρωθυπουργό: «Η ιστορία της σχέσης μου ξεκίνησε από κοινωνική σχέση στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όσο ήταν στο ΥΠΕΞ. Κάποια στιγμή όταν άρχισε να έχει βλέψεις προς την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη συνδρομή μου, όπως έκανε και με πολλούς άλλους. Του εξήγησα ότι δεν μπορούσα να υποστηρίξω το ΠΑΣΟΚ -της εποχής εκείνης τουλάχιστον- ότι δεν θα το ψήφιζα, αλλά λόγω της φιλικής σχέσης δεν μπορούσα να αρνηθώ συμβουλές. Μου είπε ότι γι'αυτο΄με θέλει. Αυτή η «ανοιχτοσύνη» του Γιώργου σε ρίχνει, λές ότι εδώ υπάρχει ενδιαφέρον. 

Ετσι ξεκίνησα ως λογογράφος στην προεκλογική εκστρατεία του 2004 και λίγο πριν, στις συζητήσεις περί συμμετοχικής δημοκρατίας, η οποία με ενδιέφερε πολύ. Οπως αποδείχτηκε δεν ενδιέφερε εκείνον, ήταν απλώς ένα σύνθημα, η τουλάχιστον δεν τον ενδιέφερε αρκετά ώστε να ασχοληθεί... Ο Γιώργος ενθουσιάζεται με μια ιδέα και μετά την ξεχνάει...Εχει ιδαίτερη ανικανότητα στην οργάνωση της δουλειάς και των συνεργατών του. Για παράδειγμα, ο Σημίτης δεν ήταν έτσι».
Πηγή: newpost.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου