Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ:Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


1 Aυτό διατυπώθηκε απο τον Κουράκη,ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ενα λάθος της Αριστεράς, ανέφερε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 o Mητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σχετικά με τις τοποθετήσεις Κουράκη. 

Αυτές οι απόψεις είναι το λιγότερο αφελείς και ασταθείς, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η Αριστερά κατά βάση έχει δανειστεί τις αντιλήψεις της εκκλησίας,όσα διακηρύσσει είναι δάνεια απο το ευαγγελικό μήνυμα. Είπε ακόμη πως αυτή η στιγμή η Αριστερά μιλά συνέχεια για το διαχωρισμό έθνος-εκκλησία και πως ο ΣΥΡΙΖΑ,η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ δε θέλουν τη συμπόρευση έθνους-εκκλησίας.
«Για να έχω την υποχρέωση και την ευθύνη να συμπεριφέρομαι σαν άνθρωπος πρέπει να πιστεύω στην αθανασία μου» είπε ακόμη ο κ. Σεραφείμ. Τόνισε πως «Δεν αρνούμαι το ολοκαύτωμα,οι ανθρώπινες υπάρξεις εξανδραποδίστηκαν πλήρως».
Σε άλλο σημείο αναρωτήθηκε αν κάποιοι θέλουν να αποχριστιανοποιήσουν το έθνος. Σχολίασε και τη Χρυσή Αυγή λέγοντας «Η Χ.Α είναι ενα κόμμα που προβάλλει τον εθνικισμό αλλά πρέπει να διορθώσει πολλά που καταμαρτυρούνται εις βάρος της», ενώ αναφέρθηκε και στο απεργιακό μπαράζ των ημερών λέγοντας : «Είναι μια πολύ δύσκολη συγκυρία για το λαό μας ,πληρώνουμε την αμαρτία όλων μας»

Τέλος σημείωσε πως εάν δεν έχουμε ενότητα δε θα μπορέσουμε να βγούμε απο την τραγική αυτή στιγμή


ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15612:mitropolitis-pe&catid=288:eipan&Itemid=787

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου