Πόσο κακό κάνει η ζάχαρη;
Η ζάχαρη έχει αποδειχθεί ότι:
- Αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
- Διπλασιάζει τον κίνδυνο για καρκίνο των χοληφόρων οδών (ήπαρ)
- Καταστρέφει τις βιταμίνες Β και το χρώμιο
- Παρεμβαίνει στην απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου
- Προκαλεί καρδιακές παθήσεις
- Αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης και ινσουλίνης
- Αυξάνει την αρτηριακή πίεση
- Αυξάνει τα τριγλυκερίδια
- Αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
- Προκαλεί φλεβίτιδα
- Καταστρέφει τα νεφρά
- Προκαλεί ή επιδεινώνει την αρθρίτιδα
- Αυξάνει την οξύτητα του στομάχου
- Προκαλεί πρόβλημα στη χολή (χολολιθίαση)
- Συμβάλει στην παχυσαρκία
Τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν ζάχαρη, όταν καταναλώνεται ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, βοηθούν το σώμα και τον οργανισμό σε αντίθεση με τα σάκχαρα από τα έτοιμα τρόφιμα που τον καταστρέφουν.
Ελένη Νικολοπούλου
Πηγή: i-diadromi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου