Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ε, ΡΕ, ΚΑΤΙ ... ΡΕΖΙΛΙΑ !!!

Ολοταχώς για Ειδικό Δικαστήριο!





Οι καταιγιστικές εξελίξεις που σημειώνονται στο ζήτημα της νέας λίστας Λαγκάρντ δικαιολογημένα έχουν προκαλέσει την οργή της κοινωνίας, σε μία περίοδο κατά την οποία η ύφεση έχει συνθλίψει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Εάν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία από τις δικαστικές πηγές σύμφωνα με τα οποία στη νέα λίστα περιλαμβάνονται πρόσωπα που συνδέονται οικογενειακά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τα οποία είχαν αφαιρεθεί από τον πρώτο κατάλογο ονομάτων, τότε δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα για τον συγκεκριμένο πολιτικό, που έχει συνδεθεί με την είσοδο της χώρας μας στο μνημόνιο. 

Ταυτόχρονα όμως αποκαλύπτονται πτυχές του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας από τους αποκαλούμενους «κηπουρούς» του Γιώργου Παπανδρέου.

Η δικαιοσύνη πρέπει να δράσει άμεσα και να καταλογίσει ευθύνες με παραδειγματικό τρόπο. 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να εξηγήσει πώς από τη λίστα την οποία ο ίδιος χειριζόταν προσωπικά, λες και δεν επρόκειτο για ένα καυτό ζήτημα που αφορά το δημόσιο συμφέρον, αλλά μία οικογενειακή υπόθεση, αφαιρέθηκαν συγγενικά του άτομα, που εμφανίζονται να έχουν υψηλές καταθέσεις στην Ελβετία. 

Προκαλεί δε, οργή το γεγονός ότι όλα αυτά σημειώνονταν σε μία περίοδο κατά την οποία ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών καμωνόταν προς θα ξεκινούσε πόλεμο στη φοροδιαφυγή και προχωρούσε σε βίαιες περικοπές μισθών και συντάξεων. 

Ηταν ο πολιτικός, ο οποίος αναλαμβάνοντας τη θέση του υπουργού προσκαλούσε τα κοράκια των αγορών στην ελληνική οικονομία μιλώντας για «Τιτανικούς», με αποτέλεσμα να συρθεί η χώρα στα νύχια της τρόικας. 

Ηταν ο υπουργός που πήρε στα χέρια του την πρώτη λίστα Λαγκάρντ, και τη χειρίσθηκε λες και επρόκειτο για ιδιωτική του υπόθεση. 

Ηταν ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού του Γ. Παπανδρέου, που έλεγε ότι κυβερνά χώρα διεφθαρμένων. 

Όταν οι υπόλοιπες χώρες που είχαν στα χέρια τους τη λίστα Λαγκάρντ έβαλαν αρκετές δεκάδες δισεκατομμυρίων στα δημόσια ταμεία τους, στην Ελλάδα διαδραματίζονταν σκοτεινά παιχνίδια, σε βάρος των πολιτών, που τελικώς πλήρωναν το λογαριασμό των φοροφυγάδων.

Οι ευθύνες είναι βαρύτατες και πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη. Και ειδικότερα το Ειδικό Δικαστήριο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου