Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

"Αυτοκτόνησαν"...την ελπίδα!

Γράφει ο οικονομολόγος, Γεώργιος Ντόνας
Το μεγαλύτερο έγκλημα που διέπραξε η ''πολυκλαδική'' Ηγεσία του τόπου μας, τις... τελευταίες δεκαετίες, είναι η δολοφονία της ελπίδας και της διάθεσης για ζωή! Κι αυτό δεν αποτελεί ούτε υπερβολή ούτε λεκτική κορώνα. Δυστυχώς, αποτυπώνει την τραγική πραγματικότητα, όπως την βιώνουμε στην αβάσταχτη καθημερινότητα.!
Το ακόμη εγκληματικότερο είναι ότι, σ' αυτό το κακούργημα πρωτοστάτησε και συνεχίζει να πρωτοστατεί η λεγόμενη ή καλύτερα αυτοαποκαλούμενη (κομπάζοντας) ''πνευματική'' ηγεσία.!

Και επειδή καθένας κρίνεται από τα αποτελέσματα, ο σημερινός εφιάλτης, αποτελεί το αμάχητο τεκμήριο της ολοκληρωτικής κατάρρευσης των επιλογών της Ηγεσίας μας (που γι' αυτό ανεπιφύλακτα τις χαρακτηρίζουμε κακουργηματικές !!!) και της πλήρους αποτυχίας της ..!

Και για να διασαφηνίσουμε τα πράγματα:

Ποιός πριν από μισό αιώνα φανταζόταν ότι, μιά οικονομική κρίση θα χαρακτηριζόταν ως η μεγαλύτερη καταστροφή που βρήκε ποτέ αυτόν τον τόπο και το λαό ;;;

Ποιός πριν από λίγες δεκαετίες θα διανοείτο να ισχυρισθεί ότι finito Grecia, επειδή θα κινδύνευαν οι καταθέσεις, οι μισθοί και οι συντάξεις ;;;

Ποιός τις δεκαετίες του 1940 και του 1950 θα έθετε ως θέμα Εθνικής επιβίωσης και ύψιστη προτεραιότητα, την πρόοδο της τότεπαντελώς ανύπαρκτης Ελληνικής Οικονομίας ;;;

Ασφαλώς ΟΥΔΕΙΣ !!! Απλούστατα διότι τότε, μπορεί οι τρύπιες τσέπες να μην είχαν ούτε καν πεντάρες και δεκάρες, αλλά οι καρδιές ήταν γεμάτες με Αρχές, με Αξίες και πλούσια αισθήματα και συναισθήματα ! Τότε, ο πάμπτωχος ήρωας τους Έπους του '40 και ο γιός του, παρ' ότι τα Κρατικά Ταμεία ήσαν άδεια γιατί τα κατέστρεψαν και τα κατέκλεψαν οι ορδές του Γερμανοναζισμού κι οι συνακόλουθοί τους, χαμογελούσαν κι έλεγαν: '' Έχει ο Θεός, χίλιες Του Δόξες'' ! Τότε, παρ' ότι για μια ολόκληρη δεκαετία θέρισε το δρεπάνι του Χάρου κυριολεκτικά τον ανθό της Ελληνικής Κοινωνίας, οι αλάνες ήταν γεμάτες από χαρούμενες φωνές παιδιών ξυπόλυτων, που τα ευλογούσαν οι χαρακωμένες μανάδες τους, τους γέμιζαν την ψυχούλα τους με πίστη και παρ' ότι ορφανά και πεινασμένα, είχαν πλήρη την ελπίδα τους, για ένα καλύτερο αύριο!

Κάντε μια σύγκριση με το σήμερα ... Τι κατάφερε η ανερμάτιστη διανόηση, αντικαθιστώντας τον Θεό με τα λεφτά, την πίστη με την απιστία, την φιλοπατρία με τις διεθνιστικές αντιλήψεις, την παραδοσιακή οικογένεια με την σεξουαλική απελευθέρωση και τα μονογονεϊκά πρότυπα;;; Τι πέτυχε ο ''πνευματικός'' κόσμος, θέτοντας στη θέση της Βίβλου και των διδάχων του Γένους μας, τις θεωρίες των Μάρξ και Έγκελς και τα βιβλιαράκια των κάθε λογής ''πατερούληδων'';;; Τι κέρδισε σε πρόοδο και αναγέννηση ο λαός μας, με την κατασυκοφάντηση της καθαρεύουσας και την βίαιη επιβολή της κατασκευασμένης Δημοτικής; Ποιό το όφελος, από την αντικατάσταση του Παπαδιαμάντη και του Παλαμά, με τους γνωστούς αντίποδές τους παληότερους και σύγχρονους;

Να μας οδηγήσει σ' αυτό το τέλμα, σ' αυτή την ασέληνη νύχτα, σ' αυτή την αποκαρδιωτική κατάντια, σ' αυτό το απελπιστικό αδιέξοδο ..! Να μας καταχρεώσει στα αρπακτικά θηρία ντόπια και ξένα και να σκλαβώσει τις θλιβερές υπάρξεις μας στα αλλότρια συμφέροντα των δεδηλωμένων (ιστορικά) εχθρών και άφιλων ''συμμάχων'' μας ..! Να μας κατεβάζει στους δρόμους και τις πλατείες, για να αναζητούμε τα χαμένα σκύβαλα και ξυλοκέρατα της χοιροβοσκής μας και όχι την επάνοδό μας στις Προαιώνιες Αξίες και τα Ιδανικά της φυλής μας ..! Να μας σπρώχνει, στον κατήφορο της απόγνωσης με κατάληξη την αυτοκτονία τόσων Συνελλήνων αδελφών μας ..! Να δεχώμαστε μοιρολατρικά, ως τελική πράξη της οικονομικής μας δυσπραγίας, την Εθνική μας κατάρρευση και την τελική μας οριστική και αμετάκλητη υποδούλωση ..!

Κι όχι μόνο μυαλό δεν βάζουν, όλοι αυτοί οι ''πνευματικοί'' ταγοί (!), αλλά τα εκτελεστικά τους όργανα, ακόμα και ΤΩΡΑ,μεθοδικά γκρεμίζουν ότι απέμεινε ..! Με τις σειρήνες τους ενοχοποιούν για το χάλι και την κατάντια μας την ... Θρησκεία ..!Νομοθετούν, ενώ καταρρέουν μέσα στα οικονομικά τους ανομήματα, κατά των τελευταίων λειψάνων της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας ..! Εξαλείφουν ότι, απέμεινε, όχι μόνο επί της ουσίας, αλλά και ως απεικόνιση και ψιλός τίτλος, από τον όρο ''Εθνικός'' ..! Γεμίζουν, ανέλεγκτα, με νέες ορδές αλλόφυλων και αλλόπιστων, την ήδη ασφυκτικά γεμάτη Πατρίδα μας ..! Ακόμη και τον Αγιασμό στην έναρξη του Σχολικού έτους λοιδορούν και οδηγούν στην κατάργηση ..! Μέχρι και την Λειτουργία της Κυριακής από την ΕΡΤ, την ελπίδα των αρρώστων και των Γερόντων, κατάργησε όχι ο Συνταγματάρχης της Δικτατορίας, αλλά ο κ. Ταγματάρχης της Δημοκρατίας, γιατί η Λειτουργία έφταιγε για όλα ..!

Και μετά απ' αυτά τι μας απέμεινε; Πράγματι, χάθηκε κάθε ελπίδα; Όντως, η κατάστασή μας είναι ανίατη; Κάποιοι θα το ήθελαν πολύ και το επιδιώκουν διακαώς ..! Aν όμως εμείς αποδείξουμε ότι δεν το θέλουμε, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ !!! Δεν μας εξαφάνισε η τετρακοσάχρονη σκλαβιά και η Γερμανική μπότα της Κατοχής, θα μας εξαλείψει η πνευματική υποκολτούρα και τα φερέφωνά της ;;; ΠΟΤΕ! ΠΟΤΕ! ΠΟΤΕ! Όσοι ''ζωντανοί'', δώστε ελπίδα, αναστήστε τις αθάνατες ιδέες, ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ σε μια ειρηνική αντεπίθεση και η ΝΙΚΗ είναι δική μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου