Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

... ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ "ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ" ΑΔΙΑΦΟΡΑ !!!

Βαρβαρότητα: «Πεθαίνουν άνθρωποι κ’ ελπίδες» 

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Γράφει ο Ανδρέας Λύτρας
Το κείμενο αυτό γράφτηκε με αφορμή τρία (3) περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας – διαδίκτυο την βδομάδα που πέρασε...

1,Τα αριθμητικά στοιχεία για την αύξηση των ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας.

2.Το συγκλονιστικό γράμμα μάνας (από Πάτρα) που γράφει: «….. σήμερα το πρωί δεν είχα να δώσω ούτε γάλα στα (4) παιδιά μου, που πήγαν ΝΗΣΤΙΚΑ στο σχολείο, δεν είναι η πρώτη φορά…..»

3.Το περιστατικό που σημειώθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων του Δήμου Νεάπολης Συκεών όπου μαθητής έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια του μαθήματος, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο και διαπιστώθηκε ότι η αιτία ήταν η ΠΕΙΝΑ.

-Η χώρα μας ζει περίπου 30 μήνες μνημονιακής πολιτικής, ανάλγητης, αδιέξοδης, ανθρωποφαγικής, αφήνοντας πίσω ερείπια (μεγαλύτερα από συνθήκες πολέμου).

-Μια πολιτική με έντονα χαρακτηριστικά παραβιάσεων της δημοκρατίας των δικαιωμάτων, των λειτουργιών, αντισυνταγματικών νόμων και ενεργειών, με πλήρη επικυριαρχία των δανειστών κ΄ τοκογλύφων.

-Ζούμε μια πραγματικά δραματική νέα εποχή, με ραγδαίες αλλαγές και εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα , η ιστορία της χώρας γράφεται αυτή την περίοδο με μελανά χρώματα.

-Το κεφάλαιο, οι αγορές, οι τραπεζίτες, οι κερδοσκόποι κατευθύνουν τα πάντα, επιβάλλουν τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

-Τραπεζίτες, ΜΜΕ, Μεγαλοεργολάβοι κάνουν «κουμάντο» σε όλα, καθορίζουν πολιτικούς και πολιτικές, πρωθυπουργό και υπουργούς, σπέρνουν παντού τον φόβο, επιβάλλουν τα πάντα με τα ΜΑΤ.

-Η κοινωνική αδικία βρίσκεται σε κάθε σπίτι, το δίχτυ προστασίας έχει καταρρεύσει, με απροσδιόριστες συνέπειες, η κοινωνία είναι ήδη στο απόσπασμα.

-Λιτότητα πλέον χωρίς κανένα όριο, συνεχής πετσόκομμα μισθών , συντάξεων, επικουρικών, κατάργηση δώρων και επιδομάτων αναπηρίας, άδειας, παιδιών, πληρωμή ιατρικών εξετάσεων , φαρμάκων, καθημερινή φοροεπιδρομή παντού, χαράτσια, επιβολή νέων μορφών κρατήσεων, συνεχή ταλαιπωρία και απαξίωση.

-Αφαίμαξη – μείωση σε ετήσια βάση κατά 5,4 δις (επίσημα στοιχεία) στο εισόδημα των νοικοκυριών , η μείωση αυτή κατά κύριο λόγο οφείλεται α) στη μείωση 15,1% των αποδοχών, β) μείωση 9,5% των κοινωνικών δαπανών, γ)αύξηση 37,3% των φόρων στο εισόδημα και την περιουσία.

-Βίαιη αλλαγή οικογενειακών προγραμματισμών και του τρόπου ζωής, ανατροπή εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων κατακτήσεων, απολύσεις, διαθεσιμότητα, νέα μοντέλα εφεδρείας, ασφαλιστικοί νόμοι, συνεχής αύξηση ορίων ηλικίας, συνεχής κούρεμα των εφάπαξ.

-Η ανεργία χτύπησε κόκκινο (25,4% τον Αύγουστο επίσημα, ανεπίσημα πάνω από 30%), ο αριθμός ανέργων έφτασε 1.300.000 άτομα, με πρόβλεψη νέας αύξησης το 2013, με ρυθμό απολύσεων πάνω από 1.100 άτομα την ημέρα.

-Η νεολαία της χώρας μας είναι απελπισμένη ( η ανεργία μέχρι 24 ετών έφτασε το 58%) με αύξηση των ποσοστών μετανάστευσης νέων και επιστημόνων, ελαστικές μορφές εργασίας, υποαπασχόλησης, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων μισθοί των 400€, ανασφάλιστοι πάνω από ένας (1) στους (3) εργαζόμενους.

-Στοιχεία σοκ για την φτώχεια στο 21,4% , 901.194 νοικοκυριά, 2.341.000 άτομα, 23,7% των παιδιών, 23,6% των ηλικιωμένων πάνω από 65 ετών, μεγάλα τμήματα πληθυσμού – κοινωνικών ομάδων περιθωριοποιείται, το επίπεδο της ζωής των πολιτών υποχωρεί κατά 50%, περίπου 439.000 παιδιά νηπιακής – σχολικής ηλικίας υποσιτίζονται (UNICEF), προβλήματα σε εμβολιασμούς παιδιών.

-Δραματικές διαστάσεις παίρνει η αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα μας από την αρχή της κρίσης (2009 έως του Αυγούστου 2012) είχαμε 3.124 αυτοκτονίες – απόπειρες (2009 : 677, 2010:830, 2011:927, πρώτο οκτάμηνο του 2012: 690), κάθε μία ποσοστιαία μονάδα αύξηση της ανεργίας οι αυτοκτονίες αυξάνονται κατά 0,80%.

-Με την υπογεννητικότητα στη χώρα μας να έχει αρνητικό ισοζύγιο (θάνατοι περισσότεροι από τις γεννήσεις), 53.000 παιδιά εκτός δημοτικών σταθμών (λόγω μειωμένης χρηματοδότησης), κακή διατροφή, μη άθληση, μη πρόληψη, μη προσέλευση σε γιατρούς, χημική ρύπανση.

-Αύξηση των περιστατικών AIDS, από ναρκωτικά , από κάπνισμα, από κατάχρηση οινοπνεύματος, συνεχή υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των προνοιακών κοινωνικών δομών προστασίας του πολίτη και ειδικών ομάδων (π.χ.ΟΚΑΝΑ) αύξηση καθημερινά περιστατικών ρατσισμού.

-Ελλείψεις σε βασικά φάρμακα, επίδομα θέρμανσης σε πολύ λίγους, 30.000 διακοπές ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ του μήνα, νέα αύξηση τιμών της ΔΕΗ από 1/1/2013.

-Σήμα κινδύνου καθημερινά εκπέμπουν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ασφυξία, έμφραγμα στην λειτουργία τους, συνεχή υποχρηματοδότηση, κούρεμα στους προϋπολογισμούς ( PSI), προβλήματα στα βιβλία, εστίες και την σίτιση των φοιτητών.

-Η υγεία σε στοχευμένη- συστηματική – καθημερινή απαξίωση, γίνεται όλο και πιο ακριβή, η λογιστική λογική πάνω από τον ανθρώπινο πόνο (μείωση – περικοπή δαπανών, οργανικών θέσεων, προσωπικού, κρεβατιών, νοσοκομείων, τμημάτων, κλινικών), επικίνδυνες εφημερίες στα νοσοκομεία όπου δοκιμάζονται καθημερινά τα όρια αντοχής – υπομονής ασθενών – γιατρών νοσηλευτών.

-Ο ΕΟΠΥΥ από την πρώτη μέρα λειτουργίας του βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας λόγω σοβαρής έλλειψης πόρων και της διάλυσης των υγειονομικών του υπηρεσιών, ταλαιπωρώντας εκατομμύρια ασφαλισμένους πολίτες, χιλιάδες γιατρούς και φαρμακοποιούς.

-Το Δ.Ν.Τ. «σπέρνει τον θάνατο», σε όποια γωνιά του πλανήτη πέρασε, κατάφερε πλήγμα στις δομές υγείας , προνοιακά προγράμματα, φάρμακο. Με ορατά αποτελέσματα από την διεθνή εμπειρία.

α) Μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων κατά 6-7 έτη.
β) Σημαντική αύξηση αυτοκτονιών.
γ) Αύξηση στις ασθένειες από καρδιοαγγειακά νοσήματα.
δ) Αύξηση κρουσμάτων φυματίωσης.

΄Ετσι :

-Την πιο πάνω κατάσταση που βιώνει ο πολίτης της χώρας δεν μπορείnνα την κρύψει κανένας πολιτικός κανένα Μ.Μ.Ε.
-Την έχει πλέον κάθε πολίτης στο σπίτι του.
-Την ζει καθημερινά στο περιβάλλον του.
-Βλάπτει σοβαρά την υγεία των πολιτών.
-Είναι καθήκον όλων μας η ανθρωποφαγική πολιτική της τρόικας, της Ε.Ε., της τρικομματικής κυβέρνησης του μνημονίου να σταματήσει και άμεσα να ανατραπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου