Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ... ΛΟΙΔΟΡΙΑ !!!

Επιτέλους, θα καταργηθεί η αργία της Κυριακής!





Κοιμόμουν και ξυπνούσα μέχρι τώρα με την απορία ποιος ήταν ο λόγος που ο υπέροχος και ηρωικός Ελληνικός λαός φοβόταν τόσο πολύ την …επιστροφή στη δραχμή ενώ υπέμεινε καρτερικά ως σήμερα όλα τα παράλογα, σκληρά, δυσβάσταχτα και απάνθρωπα μέτρα που αρρωστημένοι εγκέφαλοι επινοούν και δουλοπρεπείς ραγιάδες εκτελούν κατά γράμμα. Φαινομενικά, οι περισσότεροι Έλληνες γκρινιάζουν γιατί φτωχοποιούνται συνεχώς και στερούνται μέρος των εισοδημάτων τους όσοι έχουν ακόμη εργασία ή τη δουλειά τους όσοι την έχασαν! Ανεργία, φόβος για το αύριο, φόροι, άθλια ψυχολογία και κοινωνική μιζέρια συνθέτουν ένα σταυρόλεξο για πολύ δύσκολους λύτες. Συνεπώς, δεν μπορούσα να ανακαλύψω την αιτία που ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού λαού βιώνει τόση δυστυχία και διακατέχεται από τόση αβεβαιότητα για το μέλλον, ένα δυσανάλογα μεγάλο κομμάτι του συνέχιζε, να στηρίζει ή έστω να ανέχεται τις καταστροφικές επιλογές των κυβερνητικών σχημάτων των τελευταίων τριών ετών.
Μου φαινόταν εντελώς παράλογο. Όντας ένας απλός πολίτης, αμόρφωτος, τεμπέλης, διεφθαρμένος και φυσικά εντελώς ανώριμος, χρειαζόμουν οπωσδήποτε τη βοήθεια, των σοφών μελών της κυβέρνησης και των ντίλερ τους δημοσιογράφων, για να αντιληφθώ επιτέλους τι συμβαίνει και μόνο τότε …ησύχασα! Το πρόβλημα λοιπόν της οικονομίας μας δεν είναι η ανεργία, δεν είναι οι δυσβάσταχτοι φόροι, δεν είναι το ανύπαρκτο εισόδημα των Ελλήνων. Δεν φταίει καν η κακή ψυχολογία του κόσμου που συρρικνώθηκε η κατανάλωση. Άλλωστε ο «διεφθαρμένος» Ελληνικός λαός συνέλεξε τόσο «λίπος» που αποκλείεται, να το σπατάλησε όλο. Έχει κρυμμένα στις κρυψώνες ενώ μετανάστευσαν στις ξένες τράπεζες, εκατοντάδες δις ευρώ που δεν ήξερε τι να τα κάνει εδώ. Η λογική σκέψη λοιπόν της τρόϊκας καθώς και των ντόπιων πειθήνιων εκτελεστών των εντολών της, ήταν αναμενόμενη και καθοδηγήθηκε με ασφάλεια, από το παραπάνω παράδοξο της αναιμικής αντίστασης, στα δολοφονικά μέτρα που αυτοί ελάμβαναν και λαμβάνουν. Και ξαφνικά σαν τον Αρχιμήδη, αναφώνησαν «εύρηκα»! Το πραγματικό πρόβλημα των Ελλήνων ήταν πως ενώ τις καθημερινές έτρεχαν σε δύο και τρεις δουλειές, μόλις εύρισκαν λίγο ελεύθερο χρόνο τις Κυριακές και έψαχναν σαν κυνηγημένοι να καταναλώσουν, τα καταστήματα ήταν δυστυχώς κλειστά! Η οικονομία στερούνταν αδικαιολόγητα τόσα δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι Έλληνες έπεφταν μέρα με τη μέρα σε κατάθλιψη αφού ήθελαν να ξοδέψουν και δεν τους έφτανε ο χρόνος!
Τώρα όμως; Μετά την ευφυέστατη …κίνηση (καταφατική) της κεφαλής, με πιθανή και ελαφρά κάμψη της οσφύος, του αρμόδιου υπουργού (=υπηρέτη), επιτέλους θα καταργηθεί η αργία της Κυριακής που τόσα ..δεινά επήλθαν στον τόπο εξαιτίας της! Από την ώρα δε που θα εφαρμοστεί, οι ατέλειωτες ουρές στα καταστήματα θα οδηγήσουν σε ραγδαία αύξηση της απασχόλησης και στην πολυπόθητη ανάπτυξη που χρειάζεται ο τόπος. Το χρέος θα αποπληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας και τότε θα καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι κατηγόρησαν με τόση κακία τόσο τον κ. Παπανδρέου, όσο τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά που έβαλαν τα στήθια τους μπροστά, για να σώσουν την πολύπαθη πατρίδα μας, από τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που αλόγιστα σπατάλησαν τόσα χρήματα και οδήγησαν τον τόπο στο χείλος της καταστροφής. Σε όσους θυμηθούν και υπενθυμίσουν πως και οι ίδιοι ήταν κορυφαία στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων και άρα είναι συνένοχοι, έχω να παρατηρήσω πως είναι πολύ κακοπροαίρετοι αφού οι ίδιοι ανέλαβαν, με «τεράστιο πολιτικό κόστος», να καθαρίσουν την δυσωδία της δικής τους βρωμιάς και γι αυτό είναι …αξιέπαινοι!
Και για να μιλήσουμε λίγο …σοβαρά, οι σχεδιαστές της κατάργησης της Κυριακής αργίας μάλλον είναι οι ίδιοι που ανακινούν κάθε τόσο, την κατάργηση της ποινικοποίησης της βλασφημίας, την κατάργηση των εικόνων και του αγιασμού από τα σχολεία και τόσων άλλων …αναχρονιστικών νόμων που κρατούν καθηλωμένη την Ελληνική οικονομία και δεν της επιτρέπουν να εκτοξευτεί! Σύγχρονοι και φωτισμένοι ηγέτες όμως όπως ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς και ο Κουβέλης και δημοσιογράφοι όπως ο Πρετεντέρης, ο Καψής και ο ..Μπάμπης (ένας είναι ο Μπάμπης), δεν θα το επιτρέψουν. Ήδη έγινε η αρχή και θα ακολουθήσει η συνέχεια.
Θετική εντύπωση πάντως, σε όλους τους ως άνω φωτισμένους «σωτήρες», προκάλεσε η άμεση αντίδραση του Μακαριωτάτου, Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου που με ιδιαίτερα πικραμένο ύφος και σβησμένη φωνή, ανέδειξε την …σημαντικότητα του προβλήματος, της κατάργησης της Κυριακής αργίας αφού αναρωτήθηκε με νόημα, «πότε θα βλέπει ο κόσμος τα παιδιά του, πότε θα ξεκουράζεται, πώς θα διατηρήσει την ηρεμία του;»! Στους «κακοπροαίρετους» δε που απόρησαν γιατί δεν αναφέρθηκε καθόλου στη σημασία, της αργίας της Κυριακής, για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, απαντώ πως είναι «οπισθοδρομικοί και συντηρητικοί» εν αντιθέσει με τον «προοδευτικό» ηγέτη της Εκκλησίας μας που κάθε τρεις και λίγο επαινείται από τους «προοδευτικούς» όσο και από τους κυβερνητικούς υποστηρικτές (πολιτικούς και δημοσιογράφους) του τόπου μας ενώ μάλλον δεν δείχνει να ενδιαφέρεται και ιδιαίτερα αν ικανοποιεί, με τις πράξεις και τα λόγια του, τον Θεό που υπηρετεί!
Προσωπικά, ως απλός πολίτης, «θαυμάζω» το θράσος και το ξεγύμνωμα όσων προκειμένου να συμβάλουν έστω και λίγο, στο ξεπούλημα της πατρίδας μας, είναι πρόθυμοι, να δηλώσουν επανειλημμένα χονδροειδή ψέματα, να διαπράξουν εγκλήματα κατά του τόπου και του λαού και να υποστούν εν τέλει την οργή του συνόλου της κοινωνίας αδιαφορώντας για την ψυχή τους, την πίστη (;) τους, την πατρίδα τους και τα παιδιά μας γιατί τα δικά τους μάλλον τα «πούλησαν» ακριβά, με αντίτιμο την «με κάθε κόστος παραμονή στην Ευρωζώνη»! Αναλογίζομαι με δέος πόσο ισχυροί δεσμοί τους κρατούν φυλακισμένους, σε ένα δρόμο αδιέξοδο που ενώ γνωρίζουν ότι δεν είναι ο σωστός, τον ακολουθούν πιστά ακόμη κι αν αυτό σημάνει το πολιτικό τους τέλος!
Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου