Φίδι των δέντρων αρπάζει  ένα
 βάτραχο πάνω σε  μπανανιά στην  Ινδονησία.
Φίδι των δέντρων αρπάζει ένα βάτραχο πάνω σε μπανανιά στην Ινδονησία.

Ολοκληρώθηκε η 18η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ, και είχε  ως στόχο να σημειωθεί πρόοδος στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Οι καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής
 αλλαγής γίνονται πιο έντονα αντιληπτές από τους
 φτωχότερους, αλλά θα κληρονομηθούν από όλα τα παιδιά του κόσμου. Στην φωτογραφία, ένα κορίτσι περπατάει μέσα στα νερά μιας  πλημμύρας. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις μαζικές πλημμύρες στο Πακιστάν.
Ολοκληρώθηκε η 18η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ, και είχε ως στόχο να σημειωθεί πρόοδος στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Οι καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνονται πιο έντονα αντιληπτές από τους φτωχότερους, αλλά θα κληρονομηθούν από όλα τα παιδιά του κόσμου. Στην φωτογραφία, ένα κορίτσι περπατάει μέσα στα νερά μιας πλημμύρας. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις μαζικές πλημμύρες στο Πακιστάν.

Κλόουν ανεμώνης
Κλόουν ανεμώνης

Ο φωτογράφοςBrutus Ostling έβγαλε αυτή τη φωτογραφία ενώ βρισκόταν σε μια βάρκα στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας.
Ο φωτογράφοςBrutus Ostling έβγαλε αυτή τη φωτογραφία ενώ βρισκόταν σε μια βάρκα στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας.

Φυκοειδής θαλάσσιος δράκος. Ζει στα
 ανοιχτά της Νοτιοδυτικής Αυστραλίας και προτιμάει τα ρηχά και
 ζεστά νερά.
Φυκοειδής θαλάσσιος δράκος. Ζει στα ανοιχτά της Νοτιοδυτικής Αυστραλίας και προτιμάει τα ρηχά και ζεστά νερά.

Η οροφή από τη Σαγράδα Φαμίλια, το πλέον λαμπρό έργο του Καταλανού αρχιτέκτονα.
Η οροφή από τη Σαγράδα Φαμίλια, το πλέον λαμπρό έργο του Καταλανού αρχιτέκτονα.

Μία βαθιά ανθρώπινη φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου. Η
 φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την κεντρική πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης και απεικονίζει έναν αστυνομικό που προσφέρει ένα ζευγάρι μπότες σε έναν άστεγο άνδρα που ήταν ξυπόλητος στους κρύους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Όπως είπε ο αστυνομικός αργότερα στους New York Times, σοκαρίστηκε από τον άνθρωπο που ξεπάγιαζε από το κρύο: «Εγώ φορούσα δύο ζευγάρια κάλτσες και πάλι κρύωνα». Γι' αυτό πήγε σε ένα διπλανό κατάστημα και του αγόρασε ένα ζευγάρι παπούτσια για 75 δολάρια! 

Τη φωτογραφία τράβηξε τυχαίο η Τζένιφερ Φόστερ, μια γυναίκα που επισκέφτηκε την πόλη για τουριστικούς λόγους μαζί με το σύζυγό της.
Μία βαθιά ανθρώπινη φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την κεντρική πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης και απεικονίζει έναν αστυνομικό που προσφέρει ένα ζευγάρι μπότες σε έναν άστεγο άνδρα που ήταν ξυπόλητος στους κρύους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης. Όπως είπε ο αστυνομικός αργότερα στους New York Times, σοκαρίστηκε από τον άνθρωπο που ξεπάγιαζε από το κρύο: «Εγώ φορούσα δύο ζευγάρια κάλτσες και πάλι κρύωνα». Γι” αυτό πήγε σε ένα διπλανό κατάστημα και του αγόρασε ένα ζευγάρι παπούτσια για 75 δολάρια! Τη φωτογραφία τράβηξε τυχαίο η Τζένιφερ Φόστερ, μια γυναίκα που επισκέφτηκε την πόλη για τουριστικούς λόγους μαζί με το σύζυγό της.

Μητέρα τσίτα με τα μικρά της
Μητέρα τσίτα με τα μικρά της

Κύκνοι κολυμπούν στη λίμνη Qinghai της Κίνας. Είναι η μεγαλύτερη λίμνη αλμυρού νερού της ενδοχώρας της Κίνας.
Κύκνοι κολυμπούν στη λίμνη Qinghai της Κίνας. Είναι η μεγαλύτερη λίμνη αλμυρού νερού της ενδοχώρας της Κίνας.

Ξεναγός-βαρκάρης στο Βιετνάμ
Ξεναγός-βαρκάρης στο Βιετνάμ

Καταρράκτες Ventisquero Colgante
 στην Χιλή
Καταρράκτες Ventisquero Colgante στην Χιλή

Μια ομάδα Αλπινιστών ανεβαίνουν προς την κορυφή του Aiguille du Midi  ενός βουνού στις Γαλλικές Άλπεις.
Μια ομάδα Αλπινιστών ανεβαίνουν προς την κορυφή του Aiguille du Midi ενός βουνού στις Γαλλικές Άλπεις.

Δύο ελέφαντες στην Ινδία αγγίζουν ο ένας στον άλλο.
Δύο ελέφαντες στην Ινδία αγγίζουν ο ένας στον άλλο.

Ηλιοβασίλεμα πάνω από την γέφυρα του πύργου του Λονδίνου.
Ηλιοβασίλεμα πάνω από την γέφυρα του πύργου του Λονδίνου.

20 Νοεμβρίου 2012: Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Ένα κορίτσι οδηγεί γαιδουράκια στην Νιγηρία.
20 Νοεμβρίου 2012: Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Ένα κορίτσι οδηγεί γαιδουράκια στην Νιγηρία.

Η κεντρική πλατεία στο κέντρο της πόλης Ordos, στην Κίνα. Η συγκεκριμένη πόλη αποκαλείται και ως «πόλη φάντασμα», αφού δεν μένει
 κανείς εκεί, παρόλο που κατασκευάστηκε για να στεγάσει 1,5 εκατομμύριο κατοίκους
Η κεντρική πλατεία στο κέντρο της πόλης Ordos, στην Κίνα. Η συγκεκριμένη πόλη αποκαλείται και ως «πόλη φάντασμα», αφού δεν μένει κανείς εκεί, παρόλο που κατασκευάστηκε για να στεγάσει 1,5 εκατομμύριο κατοίκους

Λεοντίδες πάνω από την κοιλάδα των βράχων (Monument Valley) που αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μέρη της
 Αμερικανικής "Άγριας Δύσης" (βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της πολιτείας της Αριζόνα και νότια της Γιούτα).Οι Λεοντίδες είναι μία από τις πιο θεαματικές βροχές διαττόντων που οφείλονται στον κομήτη 55P/Tempel-Tuttle και εμφανίζεται κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου
Λεοντίδες πάνω από την κοιλάδα των βράχων (Monument Valley) που αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μέρη της Αμερικανικής «Άγριας Δύσης» (βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της πολιτείας της Αριζόνα και νότια της Γιούτα).Οι Λεοντίδες είναι μία από τις πιο θεαματικές βροχές διαττόντων που οφείλονται στον κομήτη 55P/Tempel-Tuttle και εμφανίζεται κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου

Το πάρκο Denali στην Αλάσκα.
Το πάρκο Denali στην Αλάσκα.

Ηλιακό Φωτοστέφανο πάνω από την Αθήνα. Μερικές φορές ο Ήλιος μοιάζει σαν να φαίνεται μέσα από ένα μεγάλο φακό. Όμως,
 στην πραγματικότητα υπάρχουν εκατομμύρια μικροσκοπικοί κρύσταλλοι πάγου.  καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του ουρανού. Κάθε κρύσταλλο πάγου λειτουργεί σαν ένα μικροσκοπικό φακό. Επειδή οι περισσότεροι των κρυστάλλων έχουν επίμηκες εξαγωνικό σχήμα, το φως που εισέρχεται από την μία όψη του κρυστάλλου και εξέρχεται διαμέσου της αντίθετης όψεως, διαθλάται 22 μοίρες, που αντιστοιχεί στην ακτίνα του 'φωτοστέφανου'.
Ηλιακό Φωτοστέφανο πάνω από την Αθήνα. Μερικές φορές ο Ήλιος μοιάζει σαν να φαίνεται μέσα από ένα μεγάλο φακό. Όμως, στην πραγματικότητα υπάρχουν εκατομμύρια μικροσκοπικοί κρύσταλλοι πάγου. καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του ουρανού. Κάθε κρύσταλλο πάγου λειτουργεί σαν ένα μικροσκοπικό φακό. Επειδή οι περισσότεροι των κρυστάλλων έχουν επίμηκες εξαγωνικό σχήμα, το φως που εισέρχεται από την μία όψη του κρυστάλλου και εξέρχεται διαμέσου της αντίθετης όψεως, διαθλάται 22 μοίρες, που αντιστοιχεί στην ακτίνα του “φωτοστέφανου’.

Αρκούδα στην Αλάσκα
Αρκούδα στην Αλάσκα

Για περισσότερα από τέσσερα χρόνια το ζευγάρι αρνείται πεισματικά να λάβει το πόσο των 260.000 Γουάν που τους προσφέρουν οι τοπικές αρχές του Daxi για να απαλλοτριώσουν το κτήριο.

Το ζευγάρι έδωσε δικαστική μάχη και τελικά την κέρδισε με αποτέλεσμα να κατασκευαστεί ο δρόμος αλλά το σπίτι τους να μείνει όρθιο στη μέση. Η περίπτωση τους δεν είναι μοναδική στην Κίνα, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν αντισταθεί στις απαλλοτριώσεις και έχουν κερδίσει το δικαίωμα να διατηρήσουν τα σπίτια τους. Σημειώνεται ότι στην Κίνα απαγορεύεται αυστηρά η απαλλοτρίωση ακινήτων, εφόσον δεν υπάρχει η συγκατάθεση του ιδιοκτήτη.
Για περισσότερα από τέσσερα χρόνια το ζευγάρι αρνείται πεισματικά να λάβει το πόσο των 260.000 Γουάν που τους προσφέρουν οι τοπικές αρχές του Daxi για να απαλλοτριώσουν το κτήριο. Το ζευγάρι έδωσε δικαστική μάχη και τελικά την κέρδισε με αποτέλεσμα να κατασκευαστεί ο δρόμος αλλά το σπίτι τους να μείνει όρθιο στη μέση. Η περίπτωση τους δεν είναι μοναδική στην Κίνα, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν αντισταθεί στις απαλλοτριώσεις και έχουν κερδίσει το δικαίωμα να διατηρήσουν τα σπίτια τους. Σημειώνεται ότι στην Κίνα απαγορεύεται αυστηρά η απαλλοτρίωση ακινήτων, εφόσον δεν υπάρχει η συγκατάθεση του ιδιοκτήτη.

Smarjetna Gora, Σλοβενία
Smarjetna Gora, Σλοβενία

Έκλειψη ηλίου πάνω από  το Queensland της Αυστραλίας.
Έκλειψη ηλίου πάνω από το Queensland της Αυστραλίας.

Δύο αετοί σε μια εναέρια μάχη
Δύο αετοί σε μια εναέρια μάχη

Ο όρυξ, ένα είδος αντιλόπης που πιστεύεται ότι ενέπνευσε τον μύθο του μονόκερου, ενώ τα κέρατα του μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 85 εκ. Πρόσφατα  έγινε ένα από τα λιγοστά ζώα που ανακάμπτουν στη φύση έπειτα από το σχεδόν ολοκληρωτικό αποδεκατισμό τους από τον άνθρωπο. Η IUCN
 (Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης), ο
 οργανισμός που εκδίδει την επίσημη Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο όρυξ μεταφέρεται από τη λίστα των «απειλούμενων» ειδών στη λίστα των «ευάλωτων».
Ο όρυξ, ένα είδος αντιλόπης που πιστεύεται ότι ενέπνευσε τον μύθο του μονόκερου, ενώ τα κέρατα του μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 85 εκ. Πρόσφατα έγινε ένα από τα λιγοστά ζώα που ανακάμπτουν στη φύση έπειτα από το σχεδόν ολοκληρωτικό αποδεκατισμό τους από τον άνθρωπο. Η IUCN (Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης), ο οργανισμός που εκδίδει την επίσημη Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο όρυξ μεταφέρεται από τη λίστα των «απειλούμενων» ειδών στη λίστα των «ευάλωτων».

Βιοφωταύγεια σε παραλία της Καλιφόρνια.
Βιοφωταύγεια σε παραλία της Καλιφόρνια.

Η πόλη Hallstatt στην Αυστρία
Η πόλη Hallstatt στην Αυστρία

Φασιανός, Ιταλία
Φασιανός, Ιταλία

Σκίουρος
Σκίουρος